IŞİD İngiltere ve Fransa'yı takmadı!

IŞİD, 98 yıllık İngiltere ve Fransa arasında yapılan Sykes-Picot anlaşmasını, Irak ve Suriye sınırını buldozerlerle yıkarak çiğnedi.

IŞİD İngiltere ve Fransa'yı takmadı!
IŞİD İngiltere ve Fransa'yı takmadı!
GİRİŞ 13.06.2014 15:16 GÜNCELLEME 13.06.2014 15:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye'de kanlı eylemlerle tanınan, son günlerde Musul ve Kerkük gibi önemli kentleri işgal etmesi ile medyanın merkezine oturan IŞİD Türk Başkonsolosluktaki diplomatları ve tır şoförlerini rehin alması ile Türkiye'nin birinci gündem maddesi oldu.

Irak-Suriye arasında İngilizlerin ve Fransızların birinci dünya savaşı sırasında gizli Sykes-Picot anlaşmasına göre çizdikleri sınır IŞİD güçleri tarafından buldozerle dağıtıldı.

98 YILLIK ANLAŞMAYI GEÇERSİZ SAYDILAR

Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı topraklarının paylaşımını öngören ve öncülüğünü İngiltere ile Fransa’nın yaptığı gizli Sykes-Picot anlaşmasının öngördüğü Suriye-Irak sınırı terör örgütü IŞİD üyeleri tarafından önceki gün delindi. IŞİD üyeleri Irak-Suriye arasında İngilizlerin ve Fransızların 1916 yılında birinci dünya savaşı esnasında çizdikleri sınırın artık geçersiz olduğunu öne sürerek buldozerlerle sınırı bozdu. 

"BİR ASIR SONRA HARİTA DEĞİŞECEK"

Örgüt Irak-Suriye sınırının yıkılmasının bölge haritasının bir asır sonra değişmesi anlamına geldiğini iddia etti. IŞİD medya kaynakları tarafından yayınlanan fotoğraflarda sınırın buldozerlerle yıkıldığı görülürken sınırın yıkılmasından sonra IŞİD savaşçılarının “şükür secdesi” yaptıkları ve zafer işaretleri eşliğinde örgüt bayrağını göğe çektikleri görüldü.

İNGİLTERE VE FRANSA NE DEDİ?

Öte yandan Fransa’dan dün yapılan açıklamada IŞİD terörünün küresel bir tehdit olduğu ifade edildi. İngiltere'den de henüz bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    samimi çalış sen. Ahh kardeşim çalış çalış ama arada bak kaptan köşkünde kim var geminin rotası nereye gidiyorsen samimi olabilrisin Adam bak hizmet dedi himmet dedi şimdi anlaşıldıki batının ihalesini almış okul yaptılar eğitim veriyoruz dediler ama kaptangemiyi nereye götürüyor anlamadı aşağıdkiler anlamayı bırak inandıkları din de yeni jenerasyonun islam değil ama sorsan biz Müslüman değiliz onlar gerçek müslüman sözüm ona ..
    Cevapla
  • muhammet hüseyin ince 9 yıl önce Şikayet Et
    BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ;. Evvel zaman içinde karpuz saman içinde bir Batı varmış ve bunlar Müslümanların aptallıklarına bakıp her zaman birbirlerini kırdırmalarına vesile olurlarmış. Gel zaman git zaman müslümanlar karşı saldırıya geçmişler ama gel gör ki bunların içinde birtakım fitneler zuhur etmiş ve bunların içinde birtakım kimseler türeyip şöyle demişler: bunlar gerçek cihadı bilmiyorlar. Ve bu kimseler öldürecekleri insanların kafalarını kesmeye başlamışlar ve bunu kısa zamanda fenomen haline getirip birbirlerini öldürmeye başlamışlar vesselam. Daha çok bakarız Batıya onlardan medet bulabilmemiz için dinimizi değiştirmeliyiz ya da (bu seçenek bu kafayla zor) islam aleminin birleşip ortak bir ehli sünnet fetvasıyla fitnenin başladığı yere girip bu fitneleri kökünden kazıması gerekecek bu iş tek başına Türkiye cumhuriyeti ile olmaz...Bu hikaye de burda biter...
    Cevapla
  • M, HANİFİ KILIÇASLAN 9 yıl önce Şikayet Et
    AH OSMANLI. Bize tarıh diye ınonu ve dıger yapılan savasları yalan yanlıs anlattılar.Bu savasların elbettekı onemı buyuk.Lakın bıze demedıler kı bu savaslar gelmeden once ıc ve dıs gucler ve de kandırılmıs araplarla OSMANLI yı nasıl yıktılar.Ortadogu denen cografya yı ecnebıler ve arap kabılelerı nasıl dıdık dıdık dagıttılar ve uydu devletler kurdular.Belki iddialı bır sey sinirimden dıyorum.:Ortadogu Mısır,Lıbya Cezayır Tunus Surıye Irak Fılıstın cografyası osmanlı nın ahıyla ugrasıyor.Bır onbasıyla duzenı saglayan Osman lının terkettıgı yerlerde bugun kan ve gozyaşı var.
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD İNGİLTERE VE FRANSA ŞİMDİLİK BEKLİYOR ÇÜNKÜ AKBABA BUNLAR. akbabalar önce bekliyorlar ne zaman ölüm gerçekleşse o zaman leş için saldırıyorlar abd ingiltere ve fransa aynı hep kan ile beslenen akbabalar şimdide aynı taktiği uyguluyorlar
    Cevapla
  • ömer kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Tekin'e. Kime destek olucaz. Türkleri düşman ve kafir bir zümre olarak gören bu vahhabileremi? Kendisine müslüman diyip, yaptığına cihat diyip, İsraile değilde müslüman ülkelere saldıran bu teröristleremi? Kendilerinden olmayanları sorgusu sualsiz sokak ortasında kafalarına sıkarak veya kafalarını küçücük çocukların gözü önünde kesen bu zalimleremi? Son sorum da şu; Yoksa sende mi onlardansın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı