Esed askerleri durmak bilmiyor: 95 ölü

Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde düzenlediği saldırılarda 11'i kadın olmak üzere 95 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed askerleri durmak bilmiyor: 95 ölü
Esed askerleri durmak bilmiyor: 95 ölü
GİRİŞ 15.06.2014 00:40 GÜNCELLEME 15.06.2014 00:40

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere havadan "varil ve vakum bombasıyla" karadan ise havan topu ve topcu atışıyla düzenlediği saldırılarda Halep'te 31, başkent Şam'ın banliyölerinde 26, Dera ve Lazkiye'de 10'ar, Hama'da 7, Humus'ta 5, Haseke'de 3, Kuneytra'da 2 ve Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 95 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde yer alan Haseke kentine bağlı Kahtana köyünde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Patlama bölgesinde bir petrol istasyonun tamamen yıkıldığı ve onlarca iş ve evde büyük maddi hasarın meydana geldiği kaydedilen açıklamada, patlamaya neyin sebep olduğu ise belirtilmedi.

Orduya bağlı savaş uçaklarının Haseke'nin Tel Hamis beldesine 3 "vakum bombasıyla" düzenlediği saldırıda ölen ve yaralıların olduğu aktarılan açıklamada, beldeye düzenlenen saldırı sonucunda yerleşim yerlerinde büyük hasarın oluştuğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Halep, Dera, Deyru'z Zor, Lazkiye, İdlib ve başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerin gün boyunca rejimin yoğun kara ve hava saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.

Öte yanda Suriye'nin resmi ajansı SANA, güvenlik güçlerinde dayanarak verdiği haberde, Suriye Ordusu'nun Halep, Humus ve Dera kentinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun öldürüldüğü iletildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık