Barzani'den emekli peşmergelere çağrı

Mesut Barzani, IŞİD tehdidine karşı emekli peşmergeleri göreve çağırarak, "Her türlü gelişmeye hazırlıklı olun" dedi.

Barzani'den emekli peşmergelere çağrı
Barzani'den emekli peşmergelere çağrı
GİRİŞ 18.06.2014 15:31 GÜNCELLEME 18.06.2014 16:03

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine karşı emekli peşmergeleri göreve çağrırarak, her türlü gelişmeye hazırlıklı olmalarını istedi.

Barzani, yayımladığı mesajda, elde edilen kazanımlarının korunması için herkesin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi ve peşmerge güçleri ile emniyet kuvvetlerine yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Emekli peşmergelere çağrıda bulunan Barzani, "Emekliliğe ayrılmış bütün kahraman peşmergelere çağrım var: Peşmerge güçlerine yardımcı olun ve onlarla birlikte çalışın. Karargahlarınızla sürekli iletişimde olun. Her türlü gelişmeye hazırlıklı olun. Peşmerge Bakanlığı ve komutanlıklar, uygun iş paylaşımını ve görevlendirmeyi üstlenerek, gerekli örgütlenmeyi ve organizasyonu yapsınlar."

Halka da yardım çağrısı yapan Barzani, mesajında şunları kaydetti:

"Herkes gücü oranında peşmerge güçlerine bağışta bulunsun. Allah'ın izni ve sizin desteklerinizle, peşmerge önceki süreçlerde olduğu gibi halkımızın mücadelesini ileri seviyelere taşıyacak ve dirençli iradesiyle Kürdistan'ı tehdit eden her türlü gelişmeye karşı koyacak güçtedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı