İsrail bahaneyi buldu, Gazze'yi 32 noktadan vurdu

İsrail Ordusu, 3 Yahudi'nin ölü olarak bulunmasını bahane ederek, Gazze'ye gece saatlerinde bomba yağdırdı.

İsrail bahaneyi buldu, Gazze'yi 32 noktadan vurdu
İsrail bahaneyi buldu, Gazze'yi 32 noktadan vurdu
GİRİŞ 01.07.2014 05:21 GÜNCELLEME 01.07.2014 05:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail Ordusundan yapılan açıklamada, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolduktan 18 gün sonra cesetlerinin dün akşam El-Halil kentinde bulunmasının ardından, buna karşılık İsrail Hava Kuvvetlerine ait uçaklarının Gazze şeridinde 34 hedefe hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, İsrail Ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner'in, "İsrail devleti, sivillerin huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için hareket etmeye devam edecektir. Hamas terör örgütü ve uzantıları Gazze'den yapılan her türlü terör eyleminin tek sorumlusudur" sözlerine de yer verildi.

KARA, DENİZ VE HAVA 

Karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı iddiaları da gelen bilgiler arasında.

Sosyal medyada Gazze'den, İsrail'in saldırılarında çekildiği belirtilen çok sayıda fotoğraf yayınlandı. Twitter'da paylaşılan görseller arasında yaralılara ait görüntüler de var.

El Kassam Tugayları'nın İsrail'in saldırılarına karşı yanıt verdiği de gelen bilgiler arasında.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 12 Haziran'da kaybolan yerleşimcilerin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğu belirtilmişti. İsrail yönetimi, Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan gençlerin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu.

İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon dahil, geniş yetkiler vermişti.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 17 gündür sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 589 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.

'GAZA UNDER ATTACK'

İsrail'in Gazze'ye saldırması sosyal medyanında öncelikli konusu oldu. Ramazan ayı nedeniyle sahur için ayakta olan Müslümanlar tepkilerini Twitter'da "Gazze saldırı altında" anlamına gelen "GazeUnderAttack" etiketi altında yazmaya başladı. Etiket altında Gazze'den çok sayıda fotoğraf ve bilgiler de yer alıyor.

NETANYAHU SİNYALİ VERMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 3 yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasının ardından dün gerçekleştirdiği güvenlik kabinesi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada olaydan bir kez daha Hamas'ı sorumlu tutarak, "Hamas bunun bedelini ödeyecek" diyerek Gazze'ye yapılacak operasyonun sinyalini vermişti. 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 8
  • Ertan Seyhan 9 yıl önce Şikayet Et
    İyide . Ölenler batı şeria da , israil gazze ye dalıyor. İki bölge arasında gidip gelmek imkansız iken bu nasıl bir mantık. Saldırmaya bahane olsun diye kendimi vurdu acaba. Bunu bütün dünyada yapıyor zaten. Önce kendine yakın adamları harcıyor sonra vay niye yaptınız diye dalıyor. Bu aralar dalmaya bahane bulamamışsa katletme içgüdüsünü tatmin için sebep uydurmustur. Sen öldürmeyi iyi bilirsin.
    Cevapla
  • NEZİR YALÇIN 9 yıl önce Şikayet Et
    israil bekle korktuğun gün yaklaşıyor. Allah ile başlattığın savaşı kaybedeceksin
    Cevapla
  • Ismail BAG 9 yıl önce Şikayet Et
    ahhh israil ahhh . buldun garipleri direncsiz insanlari sivilleri atiyon bombayi senin iki günlük isin var halbuki gercek ordu karsisinda kacacak delik ararsiniz siz ama iste gel görki destek ABD var arkanda AB var yoksa sen bi hicsin
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    bakın 3 kişi için neler yapılıyormuş. birileri onbinlerin katilleri ile neler yapıyor.
    Cevapla
  • efendi gül 9 yıl önce Şikayet Et
    bu müslümanlar birleşmediği sürece hep böyle parça parça gidecek. yüce mevlam büyük islam ordusu kurmayı nasip etsin inşeallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar