IŞİD'le ilgili en korkunç senaryo!

IŞİD militanları barajları kontrol etmeye çalışıyor. Baraj kapaklarının açılması halinde Musul'u 20 metrelik dalgalar yutacak

IŞİD'le ilgili en korkunç senaryo!
IŞİD'le ilgili en korkunç senaryo!
GİRİŞ 05.07.2014 00:33 GÜNCELLEME 05.07.2014 11:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne bağlı militanlar, Irak ve Suriye'nin can damarı olan Fırat ve Dicle Nehirleri'ni tehdit ediyor.

IŞİD örgütü, halihazırda Dicle Nehri üzerindeki Samarra Barajı'nı kontrol altında tutarken, 8 kilometre uzunluğundaki Hadise Barajı'nı da tehdit ediyor.

IŞİD, Hadise santralini ele geçirmesi durumunda başkent Bağdat'ın bile elektriğini kontrol etmeye başlayacak. Söz konusu baraj Irak'ın elektriğinin yüzde 30'unu temin ediyor.

Hadise Barajı ile ilgili en korkunç senaryolar ise IŞİD'nin ele geçirmesi halinde Şii bölgelerinin susuz bırakılması. IŞİD militanlarının kapakları açarak bölgeyi sular altında bırakma ihtimali de var.

Uzmanlar böylesi bir senaryoda 10 ila 20 metre yükseklikteki dalgaların Musul'u 3-4 saat içinde yutacağını söylüyor. IŞİD militanlarının barajları kontrol altına almasının savaş taktiği olduğunu belirten güvenlik uzmanları "Barajları elinde tutan Bağdat'ı da kontrol altına alır" diyor.

IŞİD ile peşmergeler arasında da önümüzdeki günlerde Musul barajı üzerinde çatışmaların yaşanması bekleniyor. Bu arada Irak Başbakanı Nuri El- Maliki, tüm eleştirilere rağmen 3. dönemde de başbakanlıkta kalacağını belirtti, "Başbakanlık için adaylıktan asla vazgeçmeyeceğim. IŞİD teröristleri karşısında bir asker olarak kalmaya devam edeceğim" dedi.

YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Mursi'nin konuşması Yusuf Suresinden bir ayetle son buluyor. Allah buyuruyor: "Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.". "Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin. Hiçbir zaman alçalıp boyun eğmeyin. Vatanımızdan, hukukumuzdan, haklarımızın ve dinimizden en ufak taviz vermeyin." diyen Mursi, "Bu haklarımızın bedeli için benim kanım akacaksa, ben bu kurbanı vermeye hazırım. Allah her şeye kadirdir. Kimse sizi aldatmasın. Sakın aldanıp tuzaklara düşmeyin." diye devam ediyor ve şu duayı okuyor: "Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi haktan saptırma. Bize kendi katından rahmet ihsan eyle. Çünkü sen çok ihsan edicisin!"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!