Esed: Hem severim hem de döverim!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, yemin töreninde konuştu. 170 bin kişinin öldürüldüğü ülkede iç savaş olmadığını iddia etti.

Esed: Hem severim hem de döverim!
Esed: Hem severim hem de döverim!
GİRİŞ 16.07.2014 14:25 GÜNCELLEME 16.07.2014 14:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed,170 bin kişinin öldürüldüğü ülkede iç savaş olmadığını iddia etti, "İç savaş değişik gruplar arasında olur ve sonunda bütün ülke çöker. Suriye’de bunu görüyor muyuz?" dedi.

Batılı ülkelerin ve Suriye muhalefetinin ‘parodi’ olarak nitelendirdiği devlet başkanlığı seçimlerini savunan Esed, yemin törenindeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Seçimler Suriyelilerin bağlılığını ve gücünü artırdı. Büyük devletler kendi iradelerini dayatmaya çalıştı ama sonuç onların istediği gibi olmadı. Düşman medyanın Suriye’den çıkan herkesin rejim düşmanı olduğu propagandasına rağmen seçimler dünyaya sürpriz oldu. Bu seçimler sadece bir seçim değildi. Tüm uluslararası çabalara karşı savaştı. Suriye halkına karşı başlatılan savaş kirli bir savaştır. Bu halk teslim olmayacaktır. Savaş halkın birliğini güçlendirmiştir. Suriyelilerin verdiği oylar teröristlerin göğsüne atılmış kurşunlardır. Onlara milyonlarca kurşun attınız. Bugün siz daha güçlüsünüz”

Rejimin tutukladığı binlerce kişi için af çıkardıklarını öne süren Esed, “ Devlet anne gibidir, yeri gelince çocuklarına kızar, onları döver ama çocuklar tevbe edip döndüklerinde onları affeder” ifadelerini kullandı.

Esed 170 binden fazla kişinin ölümüne neden olan iç savaşla ilgili, “Suriye halkına karşı başlatılan savaş kirli bir savaştır. Bu halk teslim olmayacaktır. Savaş halkın birliğini güçlendirmiştir. Gelecek halkındır onun dışında kimsenin değildir” dedi.
Yemin konuşmasında Esed, "Vatanını savunmayan onda yaşamayı haketmiyor. Her zaman iç uzlaşıyı vurguluyoruz. Mültecilerin ülkeye dönmesini ve ülkenin yeniden inşa edilmesini önemsiyoruz. Hainleri Suriyeli olarak değil uşaklık yaptıkları devletlerin temsilcisi olarak görüyoruz. İç savaş tanımlaması teröristlere meşruiyet vermek için yapılıyor. İç savaş değişik gruplar arasında olur ve sonunda bütün ülke çöker. Suriye’de bunu görüyor muyuz? şeklinde konuştu. (Al Jazeera)

YORUMLAR 1
  • Erdem Turan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne istiyse aynisindan istiyorum. Bravo valla. Bu Diktatör ne ictiyse aynisindan istiyorum. Hayatim berbat bir hal aldiginda hayalen kendimi disari güclü gösterebilmek icin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!