Hamas'tan İsrail'e ateşkes için 5 şart

İsrail ile Hamas arasında ateşkes görüşmeleri Mısır'da devam ediyor. Hamas'ın ateşkes için 5 maddelik bir plan hazırladığı iddia edildi.

Hamas'tan İsrail'e ateşkes için 5 şart
Hamas'tan İsrail'e ateşkes için 5 şart
GİRİŞ 17.07.2014 12:35 GÜNCELLEME 17.07.2014 12:35

srail gazetesi Haaretz'in sayfasında yer alan habere göre, Hamas İsrail'le ateşkes için 5 maddelik bir plan hazırladı.

Haaretz'in Hamas'a yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Hamas'ın ateşkes şartları arasında Gazze'ye ablukanın kaldırılarak tüm sınır kapılarının açılması ve Gazze'de yaşayan Filistinlilerin El Aksa Camii'ne giriş hakkı da bulunuyor.

Hamas'ın istekleri arasında Mısır sınırında bulunan Refah kapısının da 24 saat içerisinde açılması talep ediliyor.

Hamas'ın ateşkes için diğer talepleri ise, İsrailli asker Şalit'in serbest bırakılması karşılığında özgürlüklerine kavuşan ancak daha sonra İsrail tarafından tekrar tutuklanan Filistinlilerin yeniden özgürlüklerine kavuşması ve İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli mahkumların koşullarının düzeltilmesi bulunuyor.

Mısır'ın arabuluculuğunda süren ateşkes görüşmeleri için İsrailli bir heyette Kahire'ye hareket etti. Heyette İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet Başkanı Yoram Cohen ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun danışmanı İsak Malho da var.

223 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in Gazze'ye operasyon başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 223'e çıktı. Saldırılarda bin 670 Filistinli de yaralandı. Hamas'ın İsrail topraklarına attığı roketler nedeniyle de bir İsrailli öldü.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?