Talabani için resmi karşılama töreni olmayacak

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için Irak'ın Süleymaniye kentinde karşılama töreni düzenlenmeyeceği bildirildi.

Talabani için resmi karşılama töreni olmayacak
Talabani için resmi karşılama töreni olmayacak
GİRİŞ 18.07.2014 23:37 GÜNCELLEME 18.07.2014 23:37

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı ve Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, Süleymaniye'nin Çemçemal ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, babasının yarın Almanya'nın başkenti Berlin'den Süleymaniye'ye geleceğini söyledi.

Talabani, "Celal Talabani'nin kendi isteği üzerine resmi karşılama töreni hazırlanmayacak. Talabani, ramazan ayı olması, sıcakların yüksekliği ve kahraman peşmergenin cephede IŞİD militanlarıyla çatışması nedeniyle tören düzenlenmesini istemedi" diye konuştu.

Kubat Talabani, partilileri, Celal Talabani'nin gelişi sırasında havaya ateş açmamaları yönünde uyardı.

Gazetecilerin, babasının sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine Talabani, "Sağlığının nasıl olduğunu yarın gözlerinizle göreceksiniz" yanıtını verdi.

Talabani, babası Celal Talabani'nin siyasetten uzak durmayacağını sözlerine ekledi.

Kritik bir zamanda dönüyor

Başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Celal Talabani, 22 Aralık'ta ambulans uçakla Almanya'nın başkenti Berlin'e sevk edilmişti. O tarihten beri tedavi gören Talabani, Irak'ın kritik bir süreçten geçtiği zamanda ülkesine dönüyor. Talabani, 7 Nisan 2005'de Irak Cumhurbaşkanı seçilmişti. İki dönem üst üste görev yapan Talabani'nin görev süresi doldu. Yerine seçilecek aday yine partisi KYB'den seçilecek. KYB'nin adayını seçme çalışmasına girdiği bir zamanda Talabani'nin Irak'a dönmesi önem taşıyor. KYB lideri Talabani'nin, Irak'ın yeni cumhurbaşkanı olacak ismi belirlemesi bekleniyor.

Irak siyaseti üzerinde ağırlığı olan Talabani'nin, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesiyle başlayan krizin çözümünde de aktif bir rol oynayacağı ifade ediliyor. IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Irak Başbakanı Nuri el-Maliki arasında yaşanan gerginliği yumuşatmada da Talabani'nin arabulucu olacağı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor