Türkmen çocukları aşırı sıcaktan ölüyor

Irak'ta 50 dereceyi geçen sıcaklıklar, en çok çatışmalarda kaçan sığınmacı ailelerin çocuklarını etkiliyor.

Türkmen çocukları aşırı sıcaktan ölüyor
Türkmen çocukları aşırı sıcaktan ölüyor
GİRİŞ 19.07.2014 11:30 GÜNCELLEME 19.07.2014 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün şiddetinden kaçarak güvenli bölgelere sığınan aileler, bütün zorluklarla birlikte sıcaklarla da mücadele ediyor. 
Telafer ilçesinden IŞİD'in saldırılarından kaçarak Erbil'e sığınan Türkmenlerin en büyük sorunu, çocuklarını kavurucu sıcaklardan korumak. Erbil'e bağlı Bahırke kampında yaklaşık 3 bin Telaferli sığınmacı yaşıyor. 

KAMPTA 5 ÇOCUK SICAKLARDAN ÖLDÜ 

Kamp sakinleri, aşırı sıcaklar nedeniyle çocukların sık sık burunlarının kanadığını, ishal olduklarını söyledi. Aileler, kampta yetişkilerin bile dayanamadığı sıcakların çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti. 

Çocukların aşırı sıcaklığa dayanmadığını ifade eden İsmail Riza, kampta 5 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Riza:"Biz Türkmenleriz,Türkiye bizim babamızdır. Bize yardım eli uzatsın. Şu ana kadar 5 çocuk aşırı sıcaklıklara dayanmayıp hayatını kaybetti." şeklinde konuştu.

Hüseyin Ali isimli Türkmen ise IŞİD teröründen kaçıp bütün mal varlığını Telafer'de bıraktığını, kampta çok sıkıntılı bir yaşan sürdüklerini dile getirdi. Amine Hıdır isimli bir kadın ise, 1 yaşındaki bebeğinin aşarı sıcaklardan dolayı sağlığının tehlikede olduğu ifade etti. 

KÜRT BÖLGESİNDE 500 BİN MÜLTECİ YAŞIYOR 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi topraklarında yaklaşık 500 bin Irak ve Suriyeli mülteci bulunuyor. Bağdat hükümetinin Türkiye'ye petrol satışı gerçekleştirdiği gerekçesiyle Erbil'in bütçesini kesmesinde mülteciler de olumsuz etkileniyor. 
Bunun için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, uluslararası yardım kuruluşlarına mülteciler için destek çağrısında bulunmuştu. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    bunca zaman ne yaptınız. onlarca yıl orda müsait ortam vardıı hadi türkiyedeki devlet sizleri örgütlemek gibi bir aqklı düşünemedide sizlerdemi düşünemediniz başı boş koyun sürüsü gibi yaşadınız durdunuz elin kürtleri örgütlendi iyikötü silahlandı ordu kurdu bir kaç araç temin ettii siz neyaptınız ya....alışmış millet ya birileri gelecek birilerini kurtaracak bu kafanın sonu böyle olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…