Bölgesel Kürt Yönetimi'ne tek aday baskısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi partiler, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) cumhurbaşkanı adayını teke düşürmesini istedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi'ne tek aday baskısı
Bölgesel Kürt Yönetimi'ne tek aday baskısı
GİRİŞ 21.07.2014 22:04 GÜNCELLEME 21.07.2014 22:04

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) siyasi partiler, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) cumhurbaşkanı adayını teke düşürmesi için ikna toplantısı yaptı.

KYB'nin, Irak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Berhem Salih ve Fuat Mahsum olmak üzere iki aday çıkararak olayı belirsizliğe taşıması üzerine Kürt partiler harekete geçti. Irak Meclisinde çarşamba günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine tek adayla gitmek isteyen Kürt siyasi partiler, Süleymaniye kentinde KYB'nin politbüro üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıdan sonra Kürt parti temsilcileri adına İslami Toplum Partisi (Komela) Süleymaniye Sorumlusu Muhammed Hekim ve KYB Politbüro Üyesi Sadi Ahmet Pire basın toplantısı düzenledi.

Muhammet Hekim, cumhurbaşkanlığı makamının Kürtlere verildiğini belirterek, "Bu makam, Kürtler arasında KYB'ye verildi. Bizim burada iletmek istediğimiz mesaj, KYB'nin, tek aday göstermeye çalışmasıdır. Bu konuda kendilerini açık bir şekilde desteklediğimizi ve oylamada da bunu göstereceğimizi belirttik" dedi.

Sadi Ahmet Pire de tekrar parti üyeleriyle toplanıp, diğer siyasi partilerin önerilerini tartışacaklarını ve aday sayısının teke indirilmesi için girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti