ABD'den Filistinlilere 47 milyon dolar

ABD acil insani yardımlarda kullanılmak üzere Filistinlilere 47 milyon dolar yardımı yapacak.

ABD'den Filistinlilere 47 milyon dolar
ABD'den Filistinlilere 47 milyon dolar
GİRİŞ 22.07.2014 09:26 GÜNCELLEME 22.07.2014 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail ve Filistin'in "ateşkes" çabalarını görüştü.

Filistin haber ajansı Wafa'ya göre, "ateşkes" konusunu görüşmek üzere dün Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Kerry, Abbas'ı arayarak konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Wafa'nın haberinde, görüşme sırasında Kerry ve Abbas'ın "herhangi bir ateşkes anlaşmasının Mısır girişimiyle uyumlu olması gerektiği konusunda aynı görüşü paylaştığı" ifade edildi.

Bu arada, ABD'nin Gazze'deki insani durumun düzeltilmesinde kullanılmak üzere 47 milyon dolar yardımda bulunacağı açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre, acil insani yardımlarda kullanılacak bu fonla Gazze'deki Filistinlilerin barınak, gıda ve tıbbi ihtiyaçları karşılanacak.

Mısır, geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların durması ve sınır kapılarının açılmasını öngören ateşkes girişiminde bulunmuştu.

YORUMLAR 1
  • mutfa gll 9 yıl önce Şikayet Et
    israile milyarlarca dolar. israile milyarlarca dolar savaş ın yardımı Filistine 47 milyon dolar tıbbi yardım Bu şu demek İsrail vur . Filistinliler siz yataktan kalkın ve gazzeyi terkedin demekkk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü