İsrail ordusu açıkladı: 25 askerimiz öldü

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonda ölen askerlerin sayısı 25'e yükseldi.

İsrail ordusu açıkladı: 25 askerimiz öldü
İsrail ordusu açıkladı: 25 askerimiz öldü
GİRİŞ 22.07.2014 10:46 GÜNCELLEME 22.07.2014 13:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 7 İsrail askerinin daha Gazze'de öldürüldüğü belirtildi.

Böylece, "Koruma Hattı" adlı operasyonda ölen askerlerin sayısının 25'e çıktığı, dünden beri 3 askerin "ağır", 8 askerin "orta düzeyde", 19 askerin ise "hafif" yaralı olduğu ifade edildi.

Dün öldürülen İsrail askerlerinin rütbeleri ve isimleri şöyle:

"Yarbay Dolev Keidar; Modin nüfusuna kayıtlı Gaffan Taburu'na bağlı, 38 yaşında. Anti-tank füzesiyle bu sabah sızma olayı sırasında vuruldu.

Piyade Çavuş Tal Ifrach, 21 yaşında Rishon LeZion nüfusuna kayıtlı, dün sabahki çatışma sırasında öldürüldü.

Piyade Çavuş Yuval Dagan, 22 yaşında, Kfar Saba nüfusuna kayıtlı, dün sabahki çatışmada öldürüldü.

Çavuş Nadav Goldmacher, 23 yaşında, Be'er Sheba nüfusuna kayıtlı, anti-tank füzesi saldırısı sırasında dün sabah öldürüldü.

Başçavuş Bayhesain Kshaun, Gaza birliğinde görevli, 39 yaşında, Netivot nüfusuna kayıtlı. Anti-tank füzesi saldırısı sırasında dün sabah öldürüldü.

Teğmen Yuval Haiman, 21 yaşında, Efrat nüfusuna kayıtlı. Anti-tank füzesiyle dün sabah öldürüldü.

Piyade Kıdemli Başçavuş Jordan Bensemhoun, 22 yaşında, Ashkelon nüfusuna kayıtlı, doğrudan açılan ateşle öldürüldü."

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar 500'ün üzerinde Filistinli öldü, 3 binden fazla kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ahmetemin 9 yıl önce Şikayet Et
    yalancı düzenbaz yahudiler. bu yahudi canavarlar uydurma haberlerle kendi askerlerinin öldüğünü duyurup filistine daha büyük darbeler vurmak için bahaneler üretiyorlar, hamasın attığı uyduruk füzeler israil radarları tarafından tespit edilip hemen havada imha ediliyor, hepsi yalan, Filistinin işi zor şuan kaderlerine terk edilmiş durumdalar, sözlü kınamalar bir tane bile israil uçağını tankını yok etmez, bombalar patlamaya insanlar ölmeye mahkum gibi, Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Erhan ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    2009 yılında ne olmuştu?. İsrailin 2009 yılında icra ettiği kara harekatında sadece 1 askeri yaralanmıştı. Fakat o zaman Filistinli mücahitler hem birbirleri hem de İsrail ile savaşıyorlardı. Ne zaman birleştiler bakın işte sonuç İsrailin bana göre çok kaybı var bu kayıpların çokluğunu tahmin etmek güç olmaması gerek çünkü İsrail artık hedef gözetmeksizin bombalıyor. Bu durumda İsrailin kayıplarının bir hayli fazla olduğunu gösteriyor. Başta Haması çok ama çok acımasızca eleştirmiştim. Fakat artık eleştirmeyeceğim çünkü Hamas Gazzeyi gerçekten iyi savunuyor.
    Cevapla
  • Ismail BAG 9 yıl önce Şikayet Et
    insALLAH rabbim sayilarini artirsin . diren GAZZE diren FILISTIN zafer yakin insALLAH kardeslerim
    Cevapla
  • gürkan özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    allah arttırsın. inşallah 25.000 olur o sayıda israilli aileler içden yıkar hukumetini...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor