Heniye: Gazze için geri dönüş yok

Gazze'deki Filistin Hükümeti Eski Başbakanı İsmail Heniye, İsrail ordusunun saldırılarıyla ilgili konuştu.

Heniye: Gazze için geri dönüş yok
Heniye: Gazze için geri dönüş yok
GİRİŞ 22.07.2014 12:46 GÜNCELLEME 22.07.2014 13:02

İsmail Heniye, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin El-Aksa televizyon kanalına konuştu.

"TALEPLERİMİZ GAYET AÇIK VE NET"

Taleplerinde herhangi bir gizem olmadığını gayet net ve açık olduğunu belirten Heniye, "Saldırıları durdurmak, bir daha tekrarlanmamasının teminatını almak, halkımızın 8 yıldır maruz kaldığı zalim ablukanın kaldırılması, siyonistlerin Batı Şeria'daki olayların (Kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi arama operasyonları) ardından tutuklanan esirleri serbest bırakması" ifadesini kullandı.

"DÜNYA 8 YILDIR GAZZE'YE SIRTINI DÖNDÜ"

Gazze'de uygulanan ablukaya ve yaşanan acılara dünya genelinde tepkisiz kalındığını ifade eden Heniye, "Dünya, 8 yıldır Gazze'ye sırtını döndü. İçinde içme suyu olmayan evler, ilaç bulunmayan hastaneler, ekilmesine izin verilmeyen tarım arazileri, sadece kısa süreli verilen elektrik, binlerce işsiz üniversiteli" diye konuştu.

"Bugün tüm dünyanın Gazze'nin bu ablukayı kanıyla erkekçe bitirmeye kararlı olduğunu iyice anlaması gerekiyor. Yavaş ölüm ve geriye dönüş yok" ifadesini kullanan Heniye, "Gazze halkının da onurlu ve şerefli bir hayat yaşama ve ablukanın bitme vakti geldi" dedi. 

"SİYONİSTLERİN EZİYET ÇEKTİREN FITRATLARI GÖRÜLSÜN"

Adil ve insancıl taleplerde bulunduklarını, uluslararası kanunlara uygun bir şekilde hareket ettiklerini bildiren Heniye, 2012 yılında taraflar arasında varılan ateşkes anlaşmasından yola çıktıklarını, taleplerinin haklı ve adil olduğunu söyledi.

Halkının işgali bitirmek, özgür olmak ve kararlarının kendi elinde olmasını sağlamayı istediğini dile getiren Heniye şunları kaydetti:

"Sözümüzü daha yüksek, konumumuzu daha sağlam ve irademizi daha etkili hissediyoruz. Direnişin taleplerine bağlı kalması için katliama rağmen sokaklara dökülerek slogan atan, evleri başlarına yıkılan yine bu uğurda kanlarını, evlatlarını feda eden bu yüce halkın karşısında nasıl böyle hissetmeyelim ki?"

İsrail'in Gazze'de katliam gerçekleştirdiğini vurgulayan Heniye, "Yaşlılarımızın, çocuklarımızın değerli ve aziz kanları akıtılıyor. Tüm dünya bu katliamlarla siyonistlerin eziyet çektiren fıtratlarının kesinlik kazandığını görsün" dedi.

Heniye, İsrail'in daha önce yaptığı katliamlara karşı "uluslararası sessizliğin" Filistinlilerin kanını akıtmak için cesaretlendirdiğini dile getirerek Batılı bazı örgütlerin de İsrail'in işlediği suçları örtbas ettiğini savundu.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmiş, genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda, 541 Filistinli ölmüş, 3 bin 200 kişi yaralanmıştı. Saldırılarda bin 100 ev yıkılmış, 18 bin 300'e yakın ev hasar görmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü