John Kerry Gazze için söz verdi

El-Arabi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Gazze'deki savaşı durdurmak için çaba sarf edeceği yönünde söz verdiğini" belirtti.

John Kerry Gazze için söz verdi
John Kerry Gazze için söz verdi
GİRİŞ 22.07.2014 14:43 GÜNCELLEME 22.07.2014 14:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Gazze'deki savaşı durdurmak için çaba sarf edeceği yönünde söz verdiğini" belirtti.

Başkent Kahire'deki Arap Birliği Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Arabi, Mısır'ın gündeme getirdiği ateşkesin Kerry tarafından "kapsamlı bulunduğunu" ve görüşmelere başlanması halinde söz konusu girişimin esas alınacağını dile getirdi.

Arabi, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin "Kerry, Gazze'deki savaşı durdurmak için çaba sarf edeceği yönünde söz verdi" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun'un da Gazze'de ateşkesi sağlamak ve yaralıları bölgeden çıkarmak için çalıştığını kaydeden Arabi, "Bu ateşkes, 4-5 saat değil, daha uzun süreli olacak çünkü Gazze'de durum çok kötü" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun, İsrail ile Filistin arasında "ateşkes" konusunu görüşmek üzere dün Mısır'a gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • soner bülbül 9 yıl önce Şikayet Et
    sen mi?. yalanın batsın.bir abd vatandaşı öldü diye ülkeleri tehdit ediyorsunuz binlerce müslüman ölüyor gık çıkarmıyorsunuz.. hadi ordan hadi hadi
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    denize düşen yılana sarılır misali. abd tam yılan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı