Gazze'de katliam sürüyor: Çok ağır bilanço

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 650'ye yükseldi.

Gazze'de katliam sürüyor: Çok ağır bilanço
Gazze'de katliam sürüyor: Çok ağır bilanço
GİRİŞ 23.07.2014 10:01 GÜNCELLEME 23.07.2014 13:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 İsrail'in Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonu adı altında başlattığı ve 17 gündür şiddetlenerek devam eden saldırılar, şu ana kadar 650 Filistinlinin yaşamına mal oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in hedef gözetmeksizin 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, 164'ü çocuk, 79'u kadın 650 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda bin 213'ü çocuk, 698'i kadın 4 bin 90 kişi yaralandı. İsrail ordusunun aileleri hedef aldığı 41 "katliamda" çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 212 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'ye yönelik saldırılarda yaralananlardan 41'i Mısır ve Ürdün hastanelerinde tedavi altına alındı.

BİN 400 EV YIKILDI

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, bin 400 evin yıkıldığı ve 19 bin 70 civarında konutun hasar gördüğü bildirildi.

İsrail topçu birliğinin saldırı düzenlediği Gazze'deki "Şuheda el-Aksa Hastanesi"yle birlikte hedef alınan sağlık kuruluşu sayısı 25'e yükseldi.

İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı 50 camiden 15'i tamamen yıkıldı. Saldırılar, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 38 bin öğrencinin eğitim gördüğü 62 okul ile 3 üniversitede hasara yol açtı. Saldırılarda ayrıca, doğrudan hedef alınan hayır kurumlarına ait 9 bina yıkıldı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre, İsrail'in yerleşim birimlerini hedef alması nedeniyle yaklaşık 150 bin Filistinli evsiz kaldı.

ÖLEN İSRAİL ASKERLERİ

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuzdan bu yana 29 askerin öldüğünü, 100 askerin yaralandığı öne sürülürken, Kassam Tugayları söz konusu tarihten şu ana kadar 52 İsrail askerinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Oron Şaul" adlı bir askeri esir aldığını duyururken, İsrail ordusu Şaul'un akibeti hakkında henüz bilgileri olmadığı yönünde açıklama yaptı.

İSRAİL'DEN GAZZEE'YE 8 BİN FÜZE

Filistin emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'den Gazze'ye 4 bin 150'si havadan, bin 700'ü denizden, 2 bin 150'si karadan 8 bin füze atıldı.

İsrail ordusu ise, kara operasyonunun başladığı 17 Temmuz'dan bu yana Gazze'de bin 800 hedefin vurulduğunu ve yaklaşık 30 tünelini açığa çıkarıldığını ileri sürüyor.

Gazze'den 2 bin 176 roket fırlatıldığı, bunlardan 420'sinin Demir Kubbe füze savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, bin 700'ünün İsrail'i vurduğu kaydedildi.

İsrail Davud Yıldızı Acil Yardım Teşkilatı, 435 kişinin panik nedeniyle hastanelerde tedavi altına alındığı duyurdu.

GAZ BOMBASI KULLANILDI

İsrail askerleri, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerinde topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Gaz bombasının da kullanıldığı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 40 civarında kişi yaralandı. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini izin vermediği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • pirana61 9 yıl önce Şikayet Et
    GAZZEYİ İŞGAL EDELİM DEVLET OLARAK. yahu bu kadarmı korkuyoruz israilden ben bunu anlamıyorum yada anlamakta zorluk çekiyorum işgal edelim gazzeyi olsun bitsin daha israil bir fıske bile vuramaz zaten topraklar bize ait arkadaş insanlar gözümüzün önünde ölüyor biz seyir ediyoruzz
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    GAZZE,DE yapılan bu katliam aslında ANKARA,DA yapılıyor,. Bu savaş hakve batılın savaşı, YENİ TÜRKİYE ile HAÇLI,ların savaşı,GAZZE,YE atılan her bomba aslında ANKAR,YA atılıyor,umarım herkes son OSMANLI Recep Tayyip Erdoğan,a ölümüne sahip çıkar,
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ne bekliyor anlamıyorum ki. Dünya neyi Bekliyor Anlamıyor ki Bir Kedinin bile ağaçta kalmasına razı olmayan insan onu kurtarmak için itfaiye çağırırken bu kadar insanın ölmesi bunların yüreklerini sızlatmıyor mu anladım müslüman değilsiniz peki vicanınızda mı yok
    Cevapla
  • fransayurtdisi 9 yıl önce Şikayet Et
    BU BIR SOYKIRIM . bunu Bakmaya insanin yuregi dayanmaz :(((
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!