''Ölü ve yaralıları belgeleyemiyoruz''

İsrail ordusunun aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle, Gazze'de ölü ve yaralı vakaları sağlıklı bir şekilde belgelenemiyor.

''Ölü ve yaralıları belgeleyemiyoruz''
''Ölü ve yaralıları belgeleyemiyoruz''
GİRİŞ 23.07.2014 15:00 GÜNCELLEME 23.07.2014 15:00

Gazze'ye yönelik saldırılarında hedef gözetmeyen İsrail, sivil yerleşim birimleri, hastane ve ambulansları da vuruyor. Bu nedenle basın mensuplarının da zor şarlar altında çalıştığı bölgede ölü, yaralı sayıları ile hasar durumuyla ilgili sağlıklı bilgi de alınamıyor.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle sağlık ekiplerinin bu nedenle çok zor durumda kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Siyonist İsrail'in sürekli saldırıları, acil yardım ve kurtarma ekiplerinin başa çıkamayacağı bir durum haline gelmiştir. İsrail'in gece-gündüz demeden düzenlediği vahşice saldırılar nedeniyle olayları belgeleyemiyoruz. Her geçen dakikada hatta daha da az bir zamanda, hastaneye onlarca ölü ve yaralı getiriliyor. İsrail topçu birlikleri ve savaş uçakları, rastgele ve şiddetlice bölgeyi bombardımana tutuyor."

Kudra, Gazze'nin her bir bölgesinde insanlık dramının yaşanmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

"Soykırım yapıyor"

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentini yoğun bombardımana tabi tuttuğunu belirterek, "İsrail, sivilleri öldürerek soykırım yapıyor. Bu yapılan alçakça bir savaş suçudur. Bunlarla Filistin halkının direncini kıramaz. İsrail bunların bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'dan bu yana hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarıda çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 655 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 200 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama