Terör estiren İsrail'i böyle protesto ettiler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan Filistinliler, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "sembolik tabutlarla" yürüyüş düzenledi.

Terör estiren İsrail'i böyle protesto ettiler
Terör estiren İsrail'i böyle protesto ettiler
GİRİŞ 23.07.2014 15:50 GÜNCELLEME 23.07.2014 15:50

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasını isteyen Filistinliler, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "sembolik tabutlarla" yürüyüş düzenledi.

Ramallah Belediyesi önünden toplanan grup, taşıdıkları yüzlerce tabutla, Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin önüne kadar yürüdü. Gazze'deki saldırılarda yaşamlarını yitirenlerin isim ve yaşlarının yazılı olduğu, Filistin bayrağına sarılı tabutlar, BM ofisi önündeki alana konuldu. Eyleme Filistinli liderler, milletvekilleri ve tanınan şahsiyetler de katıldı. Burada yapılan açıklamada, BM'den "İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği katliamı durdurması" için acilen müdahale etmesi istendi.

Ramallah Belediye Başkanı Musa Hadid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu cenaze töreni, uluslararası topluma Filistin halkına karşı uygulanan katliama acilen müdahale edin mesajı niteliğindedir" dedi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana ambargo altında tuttuğu Gazze'ye saldırılarında, şimdiye kadar 655 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 200 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...