Halid Meşal: Filistin direnişi kırılamaz

Hamas siyasi büro şefi Halid Meşal İsrail'in saldırıları sonrasında dünyaya seslendi.

Halid Meşal: Filistin direnişi kırılamaz
Halid Meşal: Filistin direnişi kırılamaz
GİRİŞ 24.07.2014 00:10 GÜNCELLEME 24.07.2014 00:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, "Kimse direnişi silahsızlandıramaz. Silahsızlanma için iki şart var. Bunlar, işgal ile yerleşim birimi inşasının durması ve İsrail'in silahsızlanması" dedi.

Katar'ın başkenti Doha'da ikamet eden Meşal, burada düzenlediği basın toplantısında, "Direnişin taleplerini engellemeye çalışan girişimleri kabul etmeyecek ancak Gazze halkına yardım sağlayacak geçici insani yardımları ulaştırmak amacıyla ilan edilecek ateşkesi kabul edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Meşal, "Meşru ateşkes talebimizi Türkiye, Katar, Mısır ve Filistin yönetimlerine sunduk. Taleplerimizin gerçekleştirilmesi konusunda kim başarılı olursa, bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşılarız" ifadelerini kullandı.

Katar ve Türkiye'nin ateşkes için girişiminden sonra başka girişimler de duymaya başladıklarını kaydeden Meşal, "Bizler kimsenin herhangi bir rol oynamasına itiraz etmiyoruz" dedi.

- "Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimciler sivil değil"

Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimcilerin sivil olmadığını kaydeden Meşal, onların kendilerinin olmayan topraklar üzerinde ikamet eden ve Filistinli sivilleri öldüren kişiler olduğunu söyledi.

Meşal, "Kimse direnişi silahsızlandıramaz. Silahsızlanma için iki şart var. Bunlar, işgal ile yerleşim birimleri inşasının durması ve İsrail'in silahsızlanması. Direniş, uyumadığını, yalnızca tünel ticaretiyle meşgul olmadığını bilakis gece gündüz çalışarak halkına hizmet için mücadeleye hazır olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.

Meşal, direnişin taleplerini engellemeye çalışan girişimleri kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, yalnızca Gazze halkına yardım sağlayacak geçici insani yardımları ulaştırmak amacıyla ilan edilecek ateşkesi kabul edeceklerini söyledi.

"Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimciler sivil değildir, kendilerinin olmayan topraklar üzerinde ikamet eden, Filistinli sivilleri öldüren kişilerdir" diyen Meşal, "Arapların sahip olduğu sınır kapılarının açılması, yardım kafileleri ve sağlık ekiplerinin Gazze'ye ulaşmalarına izin verilmesi çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Meşal ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanlarını arayarak bu ülkelerden Hamas ile ateşkes için görüşmelerini istediğini kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    BİZ MÜSLÜMANLAR SUÇLUYUZ. kendi ülkemizin dersiminde ve maraşında katliam yaptık. kendi vatandaşımız olan milyonlarca kürde türklüğü dayatıp evini bağını bahçesini yakıp tezek yedirdik. kendi başbakanımızı, kendi bakanlarımızı idam ettik. sağ sol deyip binlerce gencin ölümüne sebep olduk. hiç bir suçu olmayan dindar kızlarımızın okuma hakkını gaspettik. aynı şekilde ırakta milyonlarca müslümanın katledilişini seyrettik ve hatta resmi olarak destek verdik. devlet olarak israilin kuruluşuna onay verdik. bize musllat olan örgüte terör örgütü derken suriyeye musallat edilen örgütlere direniş örgütleri ddeyip destek verdik. şii deyip dışladık sünni deyip başımıza taç ettik, mezhepçilik yaptık. oysa hiç bir şiinin kafa kestiğini ne duyduk ne de gördük ama yine sünni sünni deyip israili göldürdük. velhasıl suçlu olan biziz biz!
    Cevapla
  • selami uzun 9 yıl önce Şikayet Et
    Amin. Allah'ın laneti bu mübarek Kadir gecesinde zulmedenlerin üzerine olsun. (Amin)
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    XALID DİRENİŞE DEVAM GAZZEYE SELAM. gazzede direniş bitmez.. şöyle bitebilir.. yeryüzünde türkiye de yok olur o zaman belki biter..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı