Gazze'de ölenlerin sayısı 718'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 718'e yükseldi. İsrail ise 33 askerini yitirdi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 718'e yükseldi
Gazze'de ölenlerin sayısı 718'e yükseldi
GİRİŞ 24.07.2014 06:50 GÜNCELLEME 24.07.2014 11:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Han Yunus'un Huza bölgesine giren ve çatılara keskin nişancılarını yerleştiren İsrail ordusu, son 6 saat içinde 6'sı çocuk 23 kişiyi öldürdü.

Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri 24 saattir İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail ordusu, sivillere ateş açıyor.

İsrail ordusu, Han Yunus'un batısında bir ailenin evini bombaladı. aynı aileden 10 kişi öldü. 
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de de bir ailenin evi uçaklar tarafından bombalandı. Biri kadın ve biri çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. 



Gazze'nin kuzeyi ve ortasına düzenlenen iki ayrı hava saldırısında bir bebek ve bir genç öldürüldü. 

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra, İsrail ordusunun Gazze, Huza, Abasan, Beyt Lahiye ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleştirdiği son altı saat içindeki saldırılarında 6'sı çocuk 23 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. 

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarında ölü sayısı 718'e, yaralı sayısı ise 4563'e yükseldi.

Uluslararası Kızılhaç ile üç defa koordinasyon kurduklarını buna rağmen Huza'ya giremediklerini belirten Eşref Kudra, "Son kez bir saat önce koordinasyon kurduk. Bunun olmasına rağmen ambulans ve sağlık ekiplerimiz yoğun ateş ve saldırılardan dolayı hala Huza'ya giremiyor. İsrail işgal ordusu, yaklaşmaya çalışan ambulanslara ateş açıyor. İsrail askerleri mahalleye giriş yollarını kapatıyor. Filistin Kızılay'ına ait ambulanslar, birçok defa İsrail işgal ordusunun ateşinin hedefi oldu" diye konuştu. 

İsrail Topçu birliği, Han Yunus'un doğusunda Karara ve Zenne bölgelerine de ağır topçu bombardımanı gerçekleştiriyor. 

Batı Şeria'da Ramallah, Beyt Lehim, Kudüs ve Kalkilye'de İsrail ordusu ile Gazze saldırılarını protesto eden Filistinli gençlerin arasında çatışmalar başladı. Beyt Lehim'de bir Filistinli gerçek mermiyle vuruldu ağır yaralandı. Kalkilye'deki çatışmalarda da 12 Filistinli yaralandı. 

Üç İsrail askeri öldü

İsrail ordusu son birkaç saat içindeki çatışmalarda 3 askerinin daha öldüğünü 32 askerinin ise yaralandığını duyurdu.

İsrail, yaralı askerlden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 33'e yükseldi.

İsrail ordusu, son iki gün içinde Şecaiyye mahallesinde 120 yeri bombaladı. Gazze'ye saldırının başladığından beri en az 3 bin ton bomba attı.

YORUMLAR 4
  • ekrem bamyacıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun bize. Yazıklar olsun bize daha chp mhp akp diyorsunuz.müslüman olarak düşünmek lazım kınamakla ahkam kesmekle bir yere varılmıyor ciddi sonuçlar almak için çaba göstermemiz lazım sıramızı mı bekleyelim filistindeki insanlar çaresiz savunmasız güçsüz.
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    718 Mİ 65 Mİ MUHASEBE VE MUHAKEME YAPALIM.. Şuna imanım ve inancım tamdır.Rabbim bu fani dünyadan göçederken biz insanların böyle elim ve acılarla dolu hadiselerde canlarımızın yitirilmesini bizler ne kadar acı duysakta o masum ve mazlumlar için ŞEHADET VAR.Geçen gencecik bir FİLİSTİNLİ ŞEHİD ailesini ararken,BM yetkilileri ile yaralanan bir kardeşini taşıyor ve zalimler onu vuruyor bir,iki ve üçüncü kırılası elleriyle o genç kardeşim son nefesinde KELİMEİ ŞAHADETLE nefesini veriyor.Burada makam güzel. Ancak ey kardeşlerim nedir bu 65 katil benim 700 küsur şehidimden daha mı değerli ASLA öyleyse eylemlerimizi çok daha dikkatli seçmeliyiz.POSTU ucuza deldirmemeliyiz.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kafirlere bu kadar yeter. Türkiye olarak ültimaton vermeliler en azından meclisde vekilim diyen vermelidir.Artık kendinize toprak bulun o oturduğunuz topraklar bizim bugüne kadarki oturmanızdan dolayı vergi borcunuz var bize onu da ödeyim.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Hesab verceksin İNGİLTERE,FRANSA,AVRUPA.CHP, ve bebek katili İSRAİL ey GAFİLLER biz kimmiyiz, BİZ, Üç KITA YEDİ DENİZE hükmeden ecdadın torunları OSMANLIYIZ,,. ,Beşar Esed, Abdulfettah es-Sisi, ve daha bir çok ARAP LİDERLER, bilesiniz ,ki MISIR,A ORTADOĞU,YA , İLK KIBLEMİZ MESCİDİ AKSAYA, YENİ TÜRKİYE,YE ve bütün İSLAM ALEMİ,NE ihanet içindesin, Yüce Allah,ın gazabı üzerinde olsun,hesap günün yakındır bunuda bilesiniz, siz İslama değil ŞEYTANA, İSRAİL,E İNGİLTERE,YE hizmet ediyorsunuz, Dualarımız FİLİSTİN,LE,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı