Batı Şeria'da 40 Filistinli yaralandı

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu çıkan arbedede 50 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'da 40 Filistinli yaralandı
Batı Şeria'da 40 Filistinli yaralandı
GİRİŞ 24.07.2014 08:26 GÜNCELLEME 24.07.2014 08:26

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim ili ve Husan beldesi, El-Halil yakınlarında bulunan Beyti Emr ve El-Arub, Ramallah yakınlarındaki Kaldeniye, el-Calzun, Ra'si Karkar beldeleri ile Kalkilye kentinde, Gazze'ye destek için düzenlenen gösterilere İsrail polisi silah ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Göstericilerden 7'si gerçek, 43'ü plastik mermiyle yaralandı. Söz konusu 50 Filistinli, hastanelere kaldırıldı. Ayrıca olaylar sırasında kullanılan gazdan etkilenenlere ilk müdahale arkadaşları tarafından yapıldı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in karadan, havadan ve denizden devam ettiği saldırılarda şu ana kadar 715 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 550 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması