IŞİD otobüslerle 'balayı' seferleri başlattı

Irak ve Suriye'de hilafet ilan ettiğini duyuran IŞİD, bulunduğu topraklardaki vatandaşlara turistik gezi yaptırmaya başladı.

IŞİD otobüslerle 'balayı' seferleri başlattı
IŞİD otobüslerle 'balayı' seferleri başlattı
GİRİŞ 24.07.2014 12:29 GÜNCELLEME 24.07.2014 13:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, militanlarına ve bulunduğu topraklardaki vatandaşlara kendi topraklarını gezmeleri için turizm hizmeti vermeye başladı. Irak ve Suriye'de IŞİD tarafından ele geçirilen kentlere yapılan gezilerde amaç, vatandaşlara ve militanlara Irak'ın batısındaki ve Suriye'nin kuzeyindeki kentlerin tanıtılması.

'BALAYI' HİZMETİ

Siyah bayraklarla süslenen otobüslere bindirilen yerel halk çeşitli vilayetleri geziyor. Öte yandan örgüt, evlenen militanlarına ise balayı hizmeti sunuyor. Çiftler, otobüslere bindirilerek balayını geçirmek üzere Irak'ın Enbar kentine götürülüyor.

YOL BOYUNCA 'CİHAD MARŞI'

Hadi Selame adlı aktivist gazetecilere yaptığı açıklamada örgüt militanlarından Ebu Abdurrahman Şişani'nin de ikinci eşiyle birlikte balayına çıktığını söyledi. Yeni evlenen örgüt militanlarının eşleriyle birlikte balayına çıktığını belirten Selame, yol boyunca otobüste cihad marşlarının çalındığını söyledi.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ DEĞİL

Otobüs seferlerinin terör örgütü lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin 'halife' ilan edilmesinin ardından başladığını söyleyen Selame, araçların Suriye'deki Tel Abyad kentinden çıkarak Enbar'a doğru gittiğini ve başka bir yere gitmek isteyenlerin yolda inebilme imkanının olduğunu belirtti. Selame, iki ülke arası geçişlerde ise pasaport ihtiyacının olmadığını söyledi. Söz konusu seferlerin ücretsiz olmadığını belirten Hadi Selame, otobüsün gittiği mesafeye göre bilet fiyatlarının değiştiğini ifade etti.

MİLİTANLAR SİLAHLARINI ALMIYOR

Deyr Ez-Zor'da muhalif saflarda savaşan Ebu Katibe, söz konusu seferlere çıkanlarının çoğunun yabancı savaşçılar olduğunu belirtti. Otobüs seferlerine şahit olan Ebu Katiba şunları söyledi: ''Yolcuların çoğu örgütün yabancı savaşçılarından oluşuyor. Neredeyse hepsi aralarında İngilizce konuşuyor ve Afgan elbiseleri giyiniyor. Yanlarında gittiği bölgeleri tanıtan bir rehber bulunuyor. Sefere çıkan militanların silahlarını yanlarına almalarına izin verilmiyor. Onun yerine silahlı korumalar güvenliği sağlıyor''

YERLİ HALK DA KULLANIYOR

Meydanlarda gerçekleştirdikleri infazları ve birçok terör eyleminin üstünü kapatmak ve unutturmak için ele geçirdikleri bölgelerde yaşayan halka çeşitli hizmetler sunan Irak Şam İslam Devleti örgütüne ait bu otobüsler haftanın iki günü Tel Abyad'dan Enbar'a kalkarken, bölgedeki halkın da seferlere yoğun ilgi gösterdiği belirtiliyor. Kimisi akrabalarını ziyaret etmek amacıyla otobüslere binerken bazı kişiler ise ticari faaliyetlerini sürdürebilmek için bu otobüsleri kullanıyor.

Irak'ın Musul kentine yaptığı ani baskınla kentin kontrolünü ele geçiren ve bir süre sonra Tikrit, Bakuba gibi bölgelerde de etkinliğini çoğaltan IŞİD Irak ve Suriye topraklarının dahil olduğu kentlerde 'hilafet' ilan ettiğini açıklamıştı. Örgüt halife olarak liderleri Ebu Bekir El Bağdadi'nin adını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi cehennemin yakıtları... Bakmayın sakal bıyık ve ismlerine müslüman gibi göründüklerine..İsaril görev verdi sanki gökten inen bir lutuf gibi devletleri oldu:) ne zamana kadar israil tamam göreviniz bitti diyene kadar kutsal topraklar nilden fırata birde kürtlerin bölgesi var onlarda biranda sahip oldular ama yut diye değil tut diye verdik denecek zamanı gelince alacaklar ellerinden... maliki neden ordusunu çekti emir demiri keser iran suriyedek igibi işin içine girmedi daha yakın aslında kendine risk ama!!!o da emin israilin bölgede ne istediğini biliyor ona göre çatışmadan politika sürdürüyor tilki misali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!