İsrail ordusu camiyi yerle bir etti

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Huzaa beldesinde bir camiyi bombaladı

İsrail ordusu camiyi yerle bir etti
İsrail ordusu camiyi yerle bir etti
GİRİŞ 24.07.2014 11:30 GÜNCELLEME 24.07.2014 11:30

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği hava ve kara saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk 81 Filistinli hayatını kaybetti, 526 kişi yaralandı" dedi.

İsrail'in saldırılarında yaklaşık 80 evin yıkıldığını ifade eden Kudra, "Hastaneye getirilen şehit cenazelerinin çoğu parçalanmış durumda. Saldırılarda evler doğrudan hedef alınıyor" diye konuştu.

İsrail camiyi bombaladı

Öte yandan, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Huzaa beldesinde bir camiyi bombaladı. Bombardımanda cami yıkılırken, çevrede bulunan evler de ağır hasar gördü.

Bu arada, İsrail'in bu sabah düzenlediği hava saldırılarının elektrik santraline ciddi hasar verdiği ve birçok bölgede elektriğin kesildiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 718 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 563 kişi yaralandı. Saldırılarda bin 480 evin tamamen yıkılırken, 19 bin 170 ev de hasar gördü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek