Bir küstah açıklama da Peres'ten!

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Gazze'de yaşanan insanlık dramıyla ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Bir küstah açıklama da Peres'ten!
Bir küstah açıklama da Peres'ten!
GİRİŞ 25.07.2014 00:06 GÜNCELLEME 25.07.2014 00:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Terörizm kanımızı dökmeyi hedefliyor. Öte yandan, kendi insanlarının da kanının dökülmesine neden oluyor" dedi.

İNSAN KAYNAĞIMIZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Peres, İsrail Parlamentosu Knesset'de yaptığı cumhurbaşkanlığına veda konuşmasında, geçen 7 yıl boyunca ülkesine hizmet etmenin kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "İsrail, doğal kaynakları olmasa da bunun yerine insan kaynağını kullandı. İnsan kaynağımız, petrol ya da altın madenlerinden daha kıymetlidir" ifadesini kullandı.

Görevden ayrılsa da İsrail'e hizmet etmeyi sürdüreceğine değinen Peres, "Hayal edilemeyecek acılar çekmiş bir milletiz. Çok gayret ettik ve ağır bedeller ödedik. Soykırımda katledilen kardeşlerimizi asla unutmayacağız" diye konuştu.

TERÖRİZM KANIMIZI DÖKMEK İSTİYOR

Peres, "Dünya ulusları içinde azınlıkta bulunsalar da kötülerin hedefinde olsalar da manevi değerlerini kaybetmeyeceklerini" öne sürerek, "Dünyayı terör tehlikesinin gözü dönmüşlüğünden dolayı uyarmak zorundayız. Terörizm kanımızı dökmeyi hedefliyor. Öte yandan, kendi insanlarının da kanının dökülmesine neden oluyor" iddiasında bulundu.

ARAPLAR BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL

İsrail'in Gazze halkının düşmanı olmadığını iddia eden Peres, "Gazze'ye ulaşımın sağlanması için Erez Kapısı'nı biz inşa ettik. Ateş etmedik. Ateş edildiğinde cevap verdik" dedi.

"Tekrar, açık biçimde söylüyorum ki Araplar bizim düşmanımız değildir" diyen Peres, ''Düşmanımız olan öldürme politikasıdır. Bu, aynı zamanda Arap dünyası için de en büyük tehlikedir'' ifadesini kullandı.

Peres, dünyanın çeşitli yerlerinde, "Bazı grupların nasıl olur da teröristleri desteklediğine" anlam veremediğini belirterek, bunların şiddeti körüklediğini öne sürdü.

İsrail'in iki devletli çözümden yana olduğunu da iddia eden Peres, bu çözümün dünyanın büyük çoğunluğundan da destek gördüğünü dile getirdi.

Şimon Peres, İsrail'in yeni seçilmiş Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e başarı da diledi.

YORUMLAR 5
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşallahu ekber. Sizler insanoğlunun yüz karasısınız. Rabbim İnşallah sizleri gargat ağacının yapraklarına saklandığınız günleri gösterir
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Cehennemde Olsɑ Gelen, Gögsümüzde Söndürürüz, Bu Yol ki Hɑk Yoludur Dönmek Bilmez Yürürüz ..! Mehmet Akif Ersoy. Erdoğan'ın Filistin'e sahip çıkarak kimlere karşı durduğunu, bu zulme sessiz kalanların da aslında kime çalıştığını anlayın! Gazze'deki o kırık dökük evlere çoluk çocuğa ,kadına yaşlıya "Vurun!" emri veren bunlar! Yani BATI yani BATININ BAŞI BEBEK KATİLİ ELİ KANLI İNGİLTERE, Dünya ne kadar küçük.. (haritayı ikiye bölerek) Biz Doğu tarafını elimizde tutacağız.Kanuni Sultan Süleyman Han, Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye ve Recep Tayyip Erdoğan! Hak ve Batılın Savaşı!
    Cevapla
  • ali celik 9 yıl önce Şikayet Et
    Onların neyi hedeflediği belli değil ama sizin kan döktüğünüz kesin beli. Bu açıklamalarınızla yahudileri bile kandıramazsınız.Yakında mahkemelerde sürüneceksiniz.O döktüğünüz kanlar burnunuzdan gelecek.
    Cevapla
  • Samil Bayram 9 yıl önce Şikayet Et
    HİTLER HAYATTA OLSA SİZİ KISKANIRDI.. Dünya böyle canilik görmedi.
    Cevapla
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    SİZİN KANINIZ VAR MIYDI!. çoluk çocuk demeden katledenlerin kalbi olamaz. dolayısıyla kalbi olmayanların kanı ve canı da olamaz....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
İzmir'de deprem!