O örgüt de İsrail'e operasyon başlatıyor

Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e karşı "kuşatmayı yarma" adı altında askeri operasyon başlatacaklarını açıkladı.

O örgüt de İsrail'e operasyon başlatıyor
O örgüt de İsrail'e operasyon başlatıyor
GİRİŞ 25.07.2014 09:10 GÜNCELLEME 25.07.2014 09:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Abluka altındaki Gazze'yi günlerdir bombalayan İsrail'e karşı, İslami Cihad Hareketi'ne bağlı Kudüs Seriyyeleri, Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu bazı kentler ve hedeflere yönelik farklı tiplerde 115 roketin kullanılacağı bombardıman başlatılacağını duyurdu.

115 ROKETLE HEDEF ALACAKLAR

Açıklamada, operasyonlar kapsamında Tel Aviv, Aşdod, Beersheva (Bi'r Seba), Askalan ve İsrail'in güneyindeki Gazze şeridi çevresinde yer alan yerleşim birimlerinin farklı tiplerde 115 roketle hedef alınacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca söz konusu operasyonların İsrail'in Beyt Hanun, Şucaıyye ve Huzaa bölgelerine karadan başlattığı saldırılar ile İsrail'in sivilleri zorla evlerinden uzaklaştırması ve sivil katliamlara tepki olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 130 kişi yaralandı. İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü bildirmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. Bu saldırılar sırasında 435 İsrailli sivilin de yaralandığı belirtilmişti.

YORUMLAR 7
  • burak şişman 9 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. 116 olmazmı hacı abi
    Cevapla
  • müjde karakus 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizin haber verdiğini biliyoruz inşaallah.. İsterse 8 milyon Yahudi olsun, isterse arkasında değil Amerika Dünya olsun farketmez.Uhudda neden az daha herşeyi kaybediyorduk? Sayımıza güvendik.Allahu Teala gösterdi sayı değil, inanmak önemli. Çanakkale düşseydi Türkiye düşerdi.Gazze düşerse Suriye düşer, Türkiye düşer.Türkiye düşerse İslam alemi düşer.Bunların istediği de bu.İsrail Gazze karşısında hiç bu kadar zorlanmadı.Çünkü Türkiye ve Katar Allah'ın c.c. izni ile destek veriyor.Artık bitti Mavi Marmara bir zulmün sonunun başlangıcı oldu.Ayet ve hadisler bizlere müjdeli haberler veriyor.Zafer İslamındır hem de pek yakında.Farkında değil misiniz İsrail bitiyor.
    Cevapla
  • HAKAN İNCEOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    tam isabet. hedefiniz şaşmasın inşallah. Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye. Türkiyeyide kötü günler bekliyor bu gidişle. Gazzeden daha beter olacağız yardım etmezsek kardeşlerimize. bu ateş bize de sıçrarsa vay halimize. 8 milyonluk İsrail den korkuyoruz arkasında Amerika var diye.
    Cevapla
  • mesutt 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne zaman giriyoruz?. Yeter artık bu kadar sus pusluk bizde girelim,Bizde bütün silahlı kuvvetlerimizle gazzeli kardeşlerimizin yanında olalım..Kınamakla lafla kimseyi engelleyemeyiz..Allah için kardeşlerimizin yanında olalım..Bizi de çağırın askere kampanya başlatın gönüllü savaşmak isteyenler gelsin diye,,,Hadi güzel yurdum halkının kalbinde atan o damara ses ver..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi