Hamaney: Batı Şeria silahlanmalı

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Batı Şeria'daki halkın da silahlanması gerektiğini söyledi.

Hamaney: Batı Şeria silahlanmalı
Hamaney: Batı Şeria silahlanmalı
GİRİŞ 25.07.2014 11:45 GÜNCELLEME 25.07.2014 14:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in tasavvurları aşan cinayet ve katliamlarının Siyonist rejimin gerçekliği oldıuğunu belirterek direnişin Filistin geneline yayılması ve Batı Şeria'nın da silahlanması gerektiğini söyledi.

Hamaney, Kudüs Günü dolayısıyla üüniversite öğrencilerini kabulünde yaptığı açıklamada Batı dünyasının Siyonist İsrail'e desteğinin ABD hakikatinin bir parçası olduğunu söyledi. İran devriminin mimarı Ayetullah Humeyni'nin "İsrail yok edilmelidir" sözünü hakikate çevirmenin zamanı olduğunu belirten Hamaney, "Ancak İsrail’in yok edilmesinin tek gerçek ilaç oluşu, bölgedeki Yahudi halkının yok edilmesi anlamında değildir" ifadelerini kullandı.

BATI ŞERİA DA SİLAHLANMALI

"Hiç kimse Gazze’deki füzeler olmasa Siyonist rejimin rahat duracağını sanmamalıdır. Zira Batı Şeria’da füze veya silah yok sadece taş var; ama bu rejim oradaki insanları da öldürmekte ve aşağılamaktadır" diyen Hamaney, Batı Şeria'nın da bu gerçeği dikkate alarak silahlanması gerektiğini kaydetti.

Hamaney, konuşmasının sonunda İran'ın her zaman Filistin'in yanında olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bazı Batılı devletler, özellikle de Amerika ve İngiltere, normal bir insanın dahi kabul edemeyeceği bu cinayetleri açıkça savunuyor. ABD Başkanı bu çocuk cinayetleri ve yıkım karşısında maskara bir mantıkla İsrail’in kendi güvenliğini savunma hakkı olduğunu söylüyor. Ama Filistinlilerin kendi hayatlarını ve güvenliklerini savunma hakkı bulunmuyor öyle mi?" 

(dünya bülteni)

 

YORUMLAR 20
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİLİ DEVLET OLARAK KABUL EDEN LAİK DEVLETLER KALKMIŞ DİN DERSİ VERİYOR. laiklik demek din ile devlet işlerini birbirinden ayıran bir sistemdir. yani devlet , allahın kanunlarıyla değil isviçrenin, almanyanın, italyanın, fransanın kanunlarıyla yönetilir. ama iran islam cumhuriyetinde allahın kanunları hakimdir ve 1979 dan beri israil haritadan silinmelidir diyen tek ülkedir.
    Cevapla
  • Furkan Kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    İran İslam Cumhuriyeti Bölgedeki Tüm Planları Altüst ediyor.. İran devrimden bu yana hep mazlumların yanında yer almıştır. İmam Humeyni(r.a) İslam inkılabının ilk günlerinde "DÜNYA KUDÜS GÜNÜ" nü ilan etmiştir. Hamas'ın silahları İran'dan gidiyor. Suriye'deki ışid nusra ve diğer çetlere karşı suriye halkını koruma adına bir tek İran Suriyeye yardım etmiştir. İran her zaman vahdete ve birliğe davet etmektedir.
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Tüm müslüman ülkeler israile karşı gelmiyorlarsa bunun arkasında İRAN vardır. Zira, İran bu dünyada israilden daha tehlikeli tek ülkedir. İŞİD gibi pislikleri ve karşı tarafta Esed gibi katilleri desteklediklerinden Müslümanlar bir araya gelmiyor. Ama Sıra onlara da gelecektir. Ve tüm Müslümanlık bugüne kadar çektiklerini bu piyonların yüzüne kusacaktır. Merhamet etmeyene edilmeyecektir.
    Cevapla
  • kamil karabulut 9 yıl önce Şikayet Et
    gezizekalı....... gezizekalı....onlarca mülüman ölmüş hala gazze batı şeria ayırımı yapıyor.........
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    iran asla samimi değildir, şii sünni ayrımı irandan çıkmaktadır.. olaya tamamen mezhepsel bakıyor iran. aynı durum lübnan hizbullahı ile yaşandığında iran hergün yırtınıyordu. biz sünnilerde lübnan hizbullahını can havliyle destekliyorduk.. lübnan hizbullahı şiidir demiyorduk asla.. ama iran bölücülük yapıyor. ayrımcılık yapıyor. nihayet saldırılar bir ayını doldururken irandan vızıltı şeklinde açıklamalar geliyor. Bölgedeki en büyük şeytan irandır. eğer aksini ıspat eden bir tek fert varsa buyursun meydana..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hz. Meryem sahtekarlığı! İşte öne çıkan detaylar!
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!