Peşmerge o bölgeyi tamamen ele geçirdi

Irak'ın Diyala ilinin Celavle kasabası tamamen peşmergenin kontrolüne geçti.

Peşmerge o bölgeyi tamamen ele geçirdi
Peşmerge o bölgeyi tamamen ele geçirdi
GİRİŞ 25.07.2014 14:10 GÜNCELLEME 25.07.2014 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre peşmerge, kasabanın batısını elinde bulunduran IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Sabaha kadar süren çatışmalarda kayıp veren IŞİD militanları, bölgeyi terketmek zorunda kaldı.

Germiyan Polis Müdürü Hasan Muhammed Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 44 gün süren çatışmaların ardından Celavle kasabasını tamamen kontrollerine aldıklarını söyledi. Birçok IŞİD militanının öldürüldüğü son çatışmada, 4 peşmergenin de yaralandığını aktaran Salih, Sadiye kasabasını da IŞİD'in elinden kurtarmak için operasyon hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaaaan. Kim? ırak ordusu kaçıyor peşmerge işidi yeniyor nasıl bir tiyatro o kadar mı aptalız?bunlar ile mi kandıracaksınız bizi. yalan kardeşim harita verilmiş bir oyana bir bu yana savruluyorlar göya savaş yapıyorlar türkiyeyi tecriti ve kutsal toprakların artık devir teslimi yaklaşıyor yeni bir 100 yılda bu işid olacak burada ta ki israile devredilene kadar onların artık o topraklar... suriyedeki gibi mi acem burda yok:)) ırak daha yakın ama yok..söylendi ne olacağı ses çıkartamazlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi