AB, ABD ve BM'den Gazze için flaş adım

ABD, AB, BM ve Mısır'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı yapıldı.

AB, ABD ve BM'den Gazze için flaş adım
AB, ABD ve BM'den Gazze için flaş adım
GİRİŞ 25.07.2014 21:59 GÜNCELLEME 25.07.2014 22:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: "Ateşkesin sağlanması için bir haftalık insani ateşkes üzerinde anlaşmanın yapılmasını umut ediyorum"

BM Genel Sekreteri Bun Ki-mun: "Askeri çözüm yok. İsrail ile Filistinliler arasında 12 saat içerisinde insani ateşkesin sağlanması gerekir"

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri: "Gazze'de bir haftalık insani ateşkes sağlanmasına yönelik çağrı yapıyoruz"

AVRUPA BİRLİĞİ

Avrupa Birliği (AB), Gazze’deki çatışmalara son verilmesi amacıyla sağlanmaya çalışılan ateşkes girişimlerine yakından müdahil olmayı sürdürdüğünü belirterek tüm taraflara Kasım 2012 ateşkes anlaşması temelinde acil ateşkes çağrısı yaptı.

Avrupa Dış Eylem Servisi’nden (EEAS) yapılan açıklamada, bölgesel ortaklarca özellikle de Mısır tarafından ateşkes sağlama amacıyla yürütülen çabalardan memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Gazze’de sürekli tırmanan şiddetten ve 190’dan fazlası çocuklardan oluşan sivil ölümlerinin artmasından son derece endişe duyulduğu belirtilerek, Beyt Hanun’daki Birleşmiş Milletler okuluna sığınan 16 Filistinlinin ölümü başta olmak üzere sivil can kayıpları kınandı.

Son gelişmelerin Gazze’de acil olarak insani koridorlar oluşturulmasının önemini gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada, “Çatışma alanlarını terk etmek isteyen sivillerin bunu yapmasına izin verilmeli” denildi.

İsrail’in askeri operasyonlarının orantılı ve uluslararası insani hukuka uygun olması gerektiğini vurgulayan AB, Hamas ve diğer silahlı grupların İsrail’e yönelik ayrım gözetmeyen roket atışlarına yönelik kınamasını yineledi.

Düşmanlıkların trajik tırmanışının Gazze’de statükonun sürdürülemez olduğunun ve bölgedeki insani ve sosyoekonomik durumun gecikmeksizin ele alınması gerektiğinin altını çizdiğini kaydeden AB, Batı Şeria’daki durumdan da son derece endişe duyduğunu belirtti. 

İSRAİL ÇAĞRIYI KABUL ETMEDİ

İsrail Kabinesinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki teklifini reddettiği belirtildi.

İsrail Kanal 1 televizyonunun haberine göre, İsrail Kabinesi Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında 4 saat süren toplantının ardından Kerry'nin teklifini oy birliğiyle reddetti. Haberde İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett'in de aralarında bulunduğu muhaliflerin ateşkesin İsrail için "felaket" olacağı görüşünü savunduğu ifade edildi. 

Haaretz gazetesi, internet sayfasında İsrailli bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, Kerry'nin, geçen Çarşamba Tel Aviv'de Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede ateşkes teklifinde bulunduğunu iddia etmişti.

Haberde, ABD'nin 1 hafta sürmesini öngördüğü ateşkes teklifinde, İsrail'in Gazze'den çekilmeden tünellere yönelik operasyonlarını sürdürmesi ve Mısır'ın arabuluculuğunda taraflar arasında müzakarekerelerin yürütülmesinin yer aldığı kaydedilmişti.

YORUMLAR 8
  • ömer gökhan 9 yıl önce Şikayet Et
    ATEŞKES OLMASSIN. ateşkes her zaman israilin işine yaramıştır. bu direniş devam etmeli. mısır halkı gazzeye destek vermelidir. keşke suriye yanımızda olacağına gazze olsaydı
    Cevapla
  • Yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın müslümandan başka dostu yok.. Bunların hepsi kandırmaca ve hiçbir samimiyeti yok. Kamuoyuna böyle deyip arka tarafta katil israile daha öldürmesi için telkin verir bunlar.
    Cevapla
  • fahri aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    israil . kendini toparlayıp tekrar saldırsın diyemi süreli ateşkes...
    Cevapla
  • Nazmi AYDIN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkesmi? Yoksa Yalvarmakmı?. Şimdiye Kadar AB,ABD Nerdeydi? Ha Baktıki İsrail Çok Bedel Verdi İşin İçinde Çıkmayacak Ölü Sayıları Yükselecek Birazda Naz Yesinler Senin Tekniklerini. Az Kaldı Az Sonunuz Geldi. Bunları Elbette Gören Ve Sabreden Var. Herşey Açık Birgün Elbet Tek Tek Dile Getirilecek Müslümanlar Bunun Farkında?
    Cevapla
  • musa kazım 9 yıl önce Şikayet Et
    ateşkes haa. Rabbim abd'sininde, ab' sininde , bm'sininde belasını versinn.. sizler insanlıktan ne anlarsınız be.. canınız istediği zaman vurup öldürün,taş üstünde taş bırakmayın işiniz bittiği zamanda ateşkes.. Rabbim o mücahitlere kuvvet versin, inş o bir avuç kale almadığınız Allahın askerleri topunuza mezar etsin bu dünyayı.. Hasbunallah ve nimel vekil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi