İsrail topçu birlikleri hastaneyi vurdu

İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun Hastanesi'ni topçu atışlarıyla vurduğu bildirildi.

İsrail topçu birlikleri hastaneyi vurdu
İsrail topçu birlikleri hastaneyi vurdu
GİRİŞ 26.07.2014 04:00 GÜNCELLEME 26.07.2014 04:22

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre; İsrail doğrudan hedef aldığı Beyt Hanun Hastanesi'nin acil servisi, ameliyathane, laboratuvar, kadınlar kısmı ve bekleme odalarının bulunduğu katı vurdu.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in saldırısı sonucu, personelin hastaneden çıkabilmek için Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nden İsrail ordusuyla koordinasyon sağlamasını talep ettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar 7 sağlık personelinin hayatını kaybettiği, 16'sının da yaralandığı belirtilirken, 13 ambulans, 27 hastane ve tıp merkezinin vurulduğu kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, Muhammed ed-Durra Çocuk Hastanesi'nin İsrail bombardımanı sonucu büyük ölçüde zarar gördüğünü, hasta bir çocuğun da boğularak ölmesi sonucu hizmetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

ÖLÜ SAYISI 871'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 871'e yükseldiğini, 5 bin 745 kişinin de yaralandığını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak