Ateşkesin ardından Gazze'den ceset çıkıyor

Sağlık ekipleri ateşkesin ardından enkazdan 85 ceset çıkardı.

Ateşkesin ardından Gazze'den ceset çıkıyor
Ateşkesin ardından Gazze'den ceset çıkıyor
GİRİŞ 26.07.2014 13:44 GÜNCELLEME 26.07.2014 15:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ateşkesin üzerinden 25 dakika geçmesinin ardından bölgede hayatın normale döndüğü, İsrail saldırılarında hasar gören elektrik ve su hatlarının onarımına başlandı.

Gazze'de fiili olarak görevine devam eden eski Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı ise bölge sakinlerini geçici ateşkes sürecinde azami derecede dikkatli olmaları yönünde uyararak, halktan bombalanan bölgelere yaklaşmamalarını istedi.

İsrail ordusu, ateşkesin başlamasının ardından yaklaşık 8 dakika sonra Filistinlilerin cep telefonlarına mesaj göndererek "Gazzeliler, yeni bir uyarıya kadar boşalttığınız evlere geri dönmeyin" uyarısında bulunmuştu. Söz konusu mesajda, "Ateşkes, 08.00'den 20.00'ye kadar devam edecektir. Hamas ya da terör grupları tarafından İsrail'e yönelik ateş açılması halinde İsrail ordusu, ateşin açıldığı bölgelere tüm gücüyle karşılık verecektir" denilmişti.

85 FİLİSTİNLİ'NİN CESEDİ ÇIKARILDI

Gazze’de İsrail ve Hamas arasında sağlanan 12 saatlik insani ateşkes sırasında çatışmalar dolayısıyla enkaz haline gelmiş evlerden 85 kişinin cesedinin çıkarıldığı açıklandı.

Filistinli sağlık görevlileri ateşkesin sağlanmasıyla günlerdir girilmesi son derece tehlikeli olan bölgelere ulaştı. Filistin hükümeti, yerel saatle sabah saat 8.00’de başlayan ateşkesin ilk 6 saatlik kısmında, Gazze’nin Şejaiya, Zaytun, Deyr el-Balah, Nüseyrat, Refah ve Khan Yunis gibi pek çok bölgesinde bulunan enkaz halindeki evlerden şimdiye kadar toplam 85 cesedin çıkarıldığını açıkladı. Bununla birlikte ölü sayısının 950’nin üzerine çıktığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİYE ACIMAK ÖYLEMİ HAYIR ONLARA TÜM MERHAMET BİTTİ ARTIK. nerede bir yahudi varsa bilki o en az 10 çocuk öldürmüş bunu hesap ederek ona göre davranacam nerede bir amerikalı görsem bilki bölücülük yada çıkar için gelmiş tekmeyi vur rabbim israiloğullarından bir tek numune insan dahi yeryüzünde bırakma onların sefil rezil bir şekilde can cekiştiklerini bizlere göster amin
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Sinav . söylenecek cok söz yok.israil sonu yaklasmakta. bunlari son cirpinislar. bu katliamlari Allahin izniyle müslamanlar i uyandiracak. Mezhep ve millet fitnesini terk edip birlesecekler. Israili o zaman görecegiz. Bu bizim icin bir sinav bir dersdir önemli olan bu sinavdan gereken mesaji almak. Bu bizim icin belkide bir firsattir herkes millet ve mezhep fitnesinin müslümanlarin sonunu getirecegini anladi yavas yavas uyanma basladi Insallah!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!