Diyala'da 5 aşiret IŞİD'e biati reddetti

Irak'ın Diyala ilinde 5 Sünni aşiretin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) biat etmeyi kabul etmediği bildirildi.

Diyala'da 5 aşiret IŞİD'e biati reddetti
Diyala'da 5 aşiret IŞİD'e biati reddetti
GİRİŞ 26.07.2014 21:37 GÜNCELLEME 26.07.2014 21:37

AA muhabirinin aşiret kaynaklarından aldığı bilgiye göre, "İslam Ordusu, Ensaru's Sünne, Ensaru'n Nakşibendiyye, Mücahitler Tugayı ve İslami Ordu" IŞİD'e biat etmeyi reddetti.

IŞİD'in kendileriyle anlaşmak için dün itibarıyla tanıdığı 48 saatlik sürenin dolmasının ardından il dışına çıkmayı da kabul etmeyen Sünni gruplar ve IŞİD militanları arasında çatışmaların çıkma ihtimali olduğu belirtiliyor.

IŞİD'e biat etmeyi kabul etmeyen Sünni grupların bulunduğu Sa'diyye semtinde şu sıralar sükunetin hakim olduğu ifade edildi.

Terör örgütü IŞİD dün Sa'diyye nahiyesindeki Sünni gruplara, kendilerine biat etmeleri aksi takdirde bölgeyi terk etmeleri için 48 saat mühlet verdiğini açıklamıştı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı