Barzani'den IŞİD'e türbeler için tepki

IKBY Başkanı Mesut Barzani, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların, Musul'daki ibadethane ve türbeleri hedef alan saldırılarını kınadı.

Barzani'den IŞİD'e türbeler için tepki
Barzani'den IŞİD'e türbeler için tepki
GİRİŞ 26.07.2014 22:00 GÜNCELLEME 26.07.2014 22:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların, Musul'daki ibadethane ve türbeleri hedef alan saldırılarını kınadı.

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Musul kentinin kutsal sayılan mekanları ve türbeleri patlatılıyor. Teröristler, bir kez daha insani değerleri ayak altına alıp, dini ve kültürel mirası yok etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Silahlı grupların, peygamber ve alim türbelerini hedef almasını "medeniyetsizlik" olarak değerlendiren Barzani, söz konusu saldırıları "şiddetle kınadığını" belirterek şunları kaydetti:

"Teröristler, halk için kutsal olan dini mekanlara karşı hareket ediyor. Ümit ediyorum ki gerçek Müslümanlar, bu büyük saygısızlığı kabul etmez. Teröristler, bu saygısızlığın bedelini ödemelidir."

IŞİD, Musul'un kontrolünü ele geçirdikten sonra Hristiyanlara ve Müslümanlara ait bazı dini ve tarihi yapıları yok etmeye başlamıştı. Kentteki kültür ve inanç turizmin en önemli eserlerinden olan Yunus peygamberin türbesi de IŞİD militanlarınca bombalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın ekselansları. İyi görün lütfen ilerde bu eleştirdiğiniz örgütle o zaman devlet olmuş olacak savaş yapacaksınız gelin bu planı yırtıp atın ve el ele gönül gönüle ortadoğuya inelim ve demokrasiyi ve özgürlüğü getirelim bu topraklara hep beraber bu fakirin isteğidir.Gelin hdp vs boşa düşsün ve bu vizyon yok onlarda beraber yapalım bir fakirin niyeti budur ekselansları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...