Mısır Dışişleri'nden İsrail ateşkesi yorumu

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri "Türkiye ve Katar'ın ateşkes için gösterdikleri çabalar, Mısır'ın sunduğu anlaşmayla aynı amacı taşıyor" dedi.

Mısır Dışişleri'nden İsrail ateşkesi yorumu
Mısır Dışişleri'nden İsrail ateşkesi yorumu
GİRİŞ 27.07.2014 00:09 GÜNCELLEME 27.07.2014 00:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, "Türkiye ve Katar'ın Gazze'de ateşkesin sağlanması için gösterdikleri çabalar, Mısır'ın daha fazla kan akmaması için sunduğu anlaşmayla aynı amacı taşıyor" dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Şükri, Mısır'ın ateşkes girişiminden başka bir girişimin gündeme getirilmediğini belirterek, "Benim Mısır'ın girişiminden başka bir girişim olduğu yönünde bilgim yok" diye konuştu.

Katar ve Türkiye'nin ateşkesi sağlamak için çaba gösterdiğini ve aktif bir şekilde bu iş için çalıştığını kaydeden Şükri, tüm tarafların Filistinliler'in daha fazla kanının akmasını engelleme amacına hizmet ettiğini dile getirdi.

Şükri, ateşkes süresinin uzamasının Filistin halkının yararına olacağını ve daha fazla can kaybının önleneceğini ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo da ülkesinin krizin çözümünü destekleyen bölgesel veya uluslararası tarafları memnuniyetle karşıladığını aktardı.

"Gazze'deki durum asla kabul edilemez" ifadelerini kullanan Margallo, "Ne zaman olur bilemiyorum ama BM Güvenlik Konseyi'ni Gazze'deki durumu görüşmek üzere toplantıya çağıracağız. Buradaki en iyi nokta, hepimizin iki devletli çözümü desteklemesi" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    mısırın firavunu. israilin firavunu ile beraber hareket ediyor. Bugünün mazlaumları filistinlilerdir. almanlar da yahudilerin soykırım suçu işlemesine destek veriyor k kendi soykırım suçu gölgede kalsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri