Gazze'de bombaların gölgesinde bayram

Gazze'de bayram namazı, İsrail topçu birliklerinin topçu ateşinin gölgesinde kılındı.

Gazze'de bombaların gölgesinde bayram
Gazze'de bombaların gölgesinde bayram
GİRİŞ 28.07.2014 05:57 GÜNCELLEME 28.07.2014 11:34

Gazzeliler bayram namazı kılarken, İsrail topçu birlikleri de Gazze'nin doğusundaki bazı hedeflere 3 topçu ateşiyle saldırı düzenledi.

Sınıra yakın yerde İsrail askerlerinin hareket eden her şeye ateş etmesinden dolayı bu bölgedeki Filistinlilerin çoğu bayram namazını kılamadı.

Her bayram namazında çocuklarını camiye getiren aileler, İsrail'in camilere saldırı düzenlemesi endişesiyle çocuklarını bu bayram namazına getirmedi.

İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucu Gazze Şeridi'nde bulunan camilerin bir çoğu büyük zarar görmüş, bir kısmı da yıkılmıştı.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye saldırılarında şimdiye kadar bin 60 Filistinli hayatını kaybederken, 6 binden fazla Filistinli de yaralandı.

İSRAİL BAYRAM SABAHI SALDIRDI
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topçu birliklerinin, Han Yunus'un doğusuna düzenlediği topçu ateşinde 1 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, böylece İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının bin 35'e çıktığını, 6 binden fazla yaralı olduğunu ifade etti. 

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan başlattığı ve genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar bin 62 Filistinli öldü, 6 binden fazla kişi yaralandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...