İsrail Gazze'de 3 bin 865 noktayı vurdu

İsrail ordusu, kara saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze'de 3 bin 865 noktanın vurulduğunu açıkladı

İsrail Gazze'de 3 bin 865 noktayı vurdu
İsrail Gazze'de 3 bin 865 noktayı vurdu
GİRİŞ 28.07.2014 13:03 GÜNCELLEME 28.07.2014 13:03

İsrail ordusu, kara saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze'de 3 bin 865 hedefin vurulduğunu duyurdu.

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz Perşembe gününden şimdiye kadar 3 bin 865 hedefin vurulduğu belirtildi.

Saldırılarda 32 tünelin ortaya çıkarıldığı iddia edilen açıklamada, "kara operasyonunun" başlamasından itibaren İsrail'e atılan roket sayısının da 71 olduğu, bunlardan 9'unun "Demir Kubbe" füze sistemleri tarafından imha edildiği, 50'sinin ise İsrail topraklarına düştüğü öne sürüldü. Diğer roketlerle ilgili ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Açıklamada, ayrıca bu sabah da Gazze'nin Beyt Lahiya bölgesinden Aşkelon kentine bir roket atıldığı olayda ölen ya da yaralananın olmadığı iddia edildi.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de Twitter hesabında, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'in dün gece Beyt Hanun'da bulunan "İsrail askerlerini teftiş ettiğini ve sahada komutanlarla bir araya geldiğini" yazdı.

Öte yandan İsrail ordu radyosundaki bir haberde de Filistinli direniş grupları ve İsrail askerlerinin çatışmasında 1 askerin yaralandığı kaydedildi.

Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar bin 35 Filistinlinin öldüğü, 6 binden fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak