30 IŞİD üyesi öldürüldü

Beyci'de, Irak ordusuyla silahlı gruplar arasındaki çatışmalarda, IŞİD militanı 30 kişinin öldürüldüğü belirtildi

30 IŞİD üyesi öldürüldü
30 IŞİD üyesi öldürüldü
GİRİŞ 28.07.2014 14:38 GÜNCELLEME 28.07.2014 14:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak'ın Beyci bölgesinde, son 24 saatte, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensubu 30 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Salahaddin iline bağlı Beyci ilçesinin çeşitli bölgelerinde, hava destekli güvenlik güçleriyle IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasından çıkan çatışmalarda, son 24 saatte 30 IŞİD militanı öldürüldü, ağır silah taşıyan 5 araç ise kullanılamaz hale getirildi.

IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların dün Beyci Petrol Rafinerisi'ne saldırdığı belirtilmişti.

Irak'ın en büyük petrol rafinerilerinden biri olan Beyci'nin geçen ay da IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların eline geçtiği ancak Irak ordusunun düzenlediği operasyonlarla burada tekrar kontrolü sağladığı açıklanmıştı.

Öte yandan, Musul Devlet Hastanesi yetkilileri, ordunun kente düzenlediği hava saldırısının ardından yaralı 7 sivilin hastaneye getirilip tedavi altına alındığını bildirdi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar nedeniyle yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz bizi IŞİD'e karşı nasıl uyardı?. hadiste 1400 yıl öncesinden özetle kıyamet alametinden olan bu illet topluluğu şu şekilde haber vermiştir.( kaynak, el fiten vel melahin, buharinin hocası olur, ki buhari en sağlam hadis kaynağıdır yanılma payı yoktur) ; "şamda doğacak, ırak ve çevresini ele geçirecek daha sonra arap yarım adasına hakim olup zulüm yapacaktır. müslümanların kanlarını akıtacak,müslümanları dinden çıkmakla suçlayıp kanını akıtacak kadınlarına sahip olacak,devlet olma iddiasında olacaklardır.( peygamberimiz haber verdiği ahir zaman fitnelerinden sadece bu grubupta devlet olma iddiası olduğu görülmektedir. ) isimlerinden ziyade lakab kullanacaklardır( mesela ; el bağdadi, el bilmem ne v.b. tamamen uyuyor). uzun saç ve sakalları olacak. kalpleri demir gibi( merhametsiz) olacaktır. bu insanları eğer görürseniz sakın yerinizden kıpırdamayın, olduğunuz yerde kalın. Onlara katılmayın.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    WIKILEAKS. Eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden ABD, İngiliz ve İsrail'in IŞİD'i "Hornet's nest" (arı kovanı, bela) adını verdikleri bir strateji dahilinde geliştirdiklerini açıkladı. SNOWDEN: IŞİD'İ MOSSAD, CIA VE İNGİLİZ İSTİHBARATI YARATTI IŞİD CETELERİ ARI KOVANI STRATEJİSİNİN GEREĞİ ORTAYA ÇIKARILDI ABD'nin birçok ülkeye yönelik casusluk faaliyetlerini ifşa ederek ülkesinden kaçmak zorunda kalan ve Rusya'ya sığınan ABD'nin Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve CIA'nin eski ajanı Edward Snowden; IŞİD'e ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Global Research'te yayımlanan habere göre, Snowden, İngiliz ve Amerikan istihbarat servisleri ve MOSSAD'ın Irak Şam İslam Devleti'ni yaratmak için birlikte çalıştığını söyledi. Snowden'ın sızdırdığı bilgiler arasında IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin din ve hatiplik eğitiminin yanı sıra Mossad'ın ellerinde bir yıl sıkı bir askeri eğitimden geçtiği de yer alıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı