Libya'da 24 saatlik ateşkes

Trablus Havalimanı yakınındaki bir akaryakıt istasyonunda çıkan yangınının söndürülebilmesi için 24 saatlik ateşkes ilan edildi.

Libya'da 24 saatlik ateşkes
Libya'da 24 saatlik ateşkes
GİRİŞ 29.07.2014 07:27 GÜNCELLEME 29.07.2014 07:27

Libya'da orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile Ka'Ka ve Sevaik silahlı grupları, çatışmaların yaşandığı Trablus Havalimanı yakınındaki bir akaryakıt istasyonunda çıkan yangınının söndürülebilmesi için 24 saatlik ateşkes ilan etti.

Trablus Yerel Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Trablus Havalimanı'nın kontrolünü elinde tutan Ka'Ka ve Sevaik silahlı grupları ile orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri, 24 saatlik ateşkes kararı aldı.

Salı günü yerel saatle 06.00'dan itibaren bir gün süreyle ilan edilen geçici ateşkes, çatışmalar nedeniyle havalimanı yakınlarındaki bir akaryakıt deposunda çıkan yangını söndürmek için kabul edildi.

Açıklamada, taraflar arasında kimin arabuluculuk yaptığına dair bilgi verilmedi.

YUNANİSTAN VE İTALYA'DAN YARDIM

Libya hükümeti, havalimanı yakınlarında yaşanan çatışmalar nedeniyle dün bir akaryakıt deposunda çıkan yangının kontrol altına alınamaması üzerine uluslararası destek talep etti.

Hükümet, yangının kontrol altına alınamaması halinde Trablus'ta insani bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Milli petrol şirketi sözcüsü Muhammed Harari, ‘Libya Tüm Özgürlerindir’ isimli televizyon kanalına telefonla yaptığı açıklamada, "Yunanistan ve İtalya, Trablus'taki akaryakıt deposunda çıkan yangının söndürülmesi için bölgedeki çatışmaların durdurulması şartıyla uçak göndermeyi kabul etti" dedi.

DİPLOMATLAR GERİÇEKİLDİ

Trablus'ta, Kaddafi'nin devriminden sonra bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıktı.

ABD, Türkiye, İngiltere ve son olarak Almanya da dahil olmak üzere pek çok ülke, Libya’daki diplomatlarını geri çekerek vatandaşlarını tahliye etti.

Pazartesi ülkeden ayrılan İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya da silahlı saldırı düzenlendi, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda yüze yakın kişi öldü, dört yüzden fazla kişi de yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı