Trablus'ta 24 saatlik ateşkes sağlandı

Trablus'ta orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile el-Ka'Ka ve es-Sevaik silahlı grupları arasında 24 saatlik ateşkes anlaşması sağlandı

Trablus'ta 24 saatlik ateşkes sağlandı
Trablus'ta 24 saatlik ateşkes sağlandı
GİRİŞ 29.07.2014 08:35 GÜNCELLEME 29.07.2014 08:35


Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çatışan orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile El-Ka'Ka ve Es-Sevaik silahlı grupları arasında 24 saatlik ateşkes anlaşmasının sağlandığı bildirildi.

Trablus Yerel Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Trablus Havalimanı'nın kontrolünü elinde tutan el-Ka'Ka ve es-Sevaik silahlı grupları ile orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri arasında yerel saatle bugün 06:00'dan itibaren 24 saatlik geçici ateşkes üzerine anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Taraflar arasında kimin arabuluculuk yaptığına dair bilgi verilmeyen açıklamada, söz konusu 24 saatlik geçici ateşkes anlaşmasının, çatışmalar nedeniyle havalimanı yakınlarındaki bir akaryakıt deposunda çıkan yangını söndermek amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Libya hükümeti, havalimanı yakınlarında yaşanan çatışmalar nedeniyle dün bir akaryakıt deposunda çıkan yangının kontrol altına alınamaması üzerine uluslararası destek talep etti.

Hükümet, yangının kontrol altına alınamaması halinde Trablus'ta insani bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Milli petrol şirketi sözcüsü Muhammed el-Harari, "Libya Tüm Özgürlerindir" isimli televizyon kanalına telefonla yaptığı açıklamada, "Yunanistan ve İtalya, Trablus'taki akaryakıt deposunda çıkan yangının söndürülmesi için bölgedeki çatışmaların durdurulması şartıyla uçak göndermeyi kabul etti" dedi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 97 kişinin öldüğü, 404 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Trablus'ta, Kaddafi'nin devriminden sonra bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye, ABD ve Almanya burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltarak vatandaşlarını tahliye etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...