Gazze'de ateşkes karmaşası

İsrail ile Filistin arasında ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

Gazze'de ateşkes karmaşası
Gazze'de ateşkes karmaşası
GİRİŞ 29.07.2014 19:44 GÜNCELLEME 30.07.2014 00:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu,  Gazze'de tarafların ateşkes konusunda anlaştığını duyurdu. Ateşkesin tarihi ise henüz kesinleşmedi. 

HABERİ GERİ ÇEKTİ

Gazze’de ateşkes için Hamas ve İsrail arasından anlaşma sağlandığını açıklayan İsrail’in Kanal 2 televizyonu, daha sonra bu haberini geri çekti.

EL KASSAM'DAN AÇIKLAMA 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf: "İsrail saldırılarını durdurmadan ve Gazze ablukası kalkmadan ateşkes olmayacak" dedi.

Dayf, Hamas'a ait El-Aksa televizyonunda yayınlanan ses kaydında, "Siyonist oluşum, Filistinliler'in emniyetini sağlamadıkça, emniyeti sağlanmayacak. Düşman şunu bilsin ki; Gazze'de durum sandıklarından daha zor" ifadesini kullandı.

"Askerlerimiz, sizin yaşama bağlılığınız kadar ölüme aşıklar. Sizin ölüm korkunuza karşılık şehadet için yarışıyorlar. Tüm gruplar direniş üzerine birleşti" diyen Dayf, "İsrail savaş uçakları, savaş gemileri ve topçu birliklerinin yapamadığını, mücahitlerin pusu ve namlularının avı olan sahadaki kara kuvvetleri de başaramayacak. Bunca yıkıma rağmen Şucaiyye'de dün gerçekleştirilen sızma eylemi, bunun en büyük delili" diye konuştu.

Kassam Tugayları ve Gazze'deki direniş gruplarının "düşmanla" mücadeleye hazır olduğunu ifade eden Dayf, tepkisel davranmadıklarını, muhtemel senaryolara göre ve belirli planlamalar doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti.

Dayf ayrıca, "işgal ordusunun" Gazze'de kadın ve çocuklara yönelik katliamlar yaptığını belirterek, Kassam Tugayları'nın ise mücadeleyi tercih ettiğini ve ülkenin işgal edilen köylerinde sivillere yönelik cinayetler işleyen "işgal güçlerinin" askerlerini hedef aldığına dikkati çekti.

Açıklamanın ardından İsrail'e roket yağdı

Öte yandan İsrail polisi, Dayf'ın ateşkes hakkındaki sözlerinin yayınlanmasının ardından, İsrail'in çeşitli bölgelerine çok sayıda roket atıldığını duyurdu.

İsrail polisinin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada, "Ülkenin çeşitli yerleri roket yağmuruna tutuldu" denildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkenin orta kesiminde sirenler çaldı. Sirenler çaldığında, vatandaşlarımızdan güvenli bölgelere gitmelerini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Mursi ile birlikte Hamasa verdiği silahlar. sayesinde yüzlerce israil askeri öldü, Rabbim sayılarını arttırsın inşallah.
    Cevapla
  • ersin sinoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    YARABBİ YARDIM ET YARABBİ ZALİMLERE FIRSAT VERME. Şu dünyadaki en mutlu kişi Mutluluk verendir Şu dünyadaki sevilen kişi Sevmeyi bilendir Şu dünyadaki en güçlü kişi Güçlükten gelendir Şu dünyadaki en bilgin kişi Kendini bilendir Bütün Müslümanlar buna inansa Bir inansa Hayat bayram olsa Müslümanlar el ele tutuşsa Birlik olsa Uzansak sonsuza Bütün Müslümanlar buna inansa Bir inansa Hayat bayram olsa Müslümanlar el ele tutuşsa Birlik olsa Uzansak sonsuza
    Cevapla
  • SADIK KILIÇASLAN 9 yıl önce Şikayet Et
    allahım yardım et, dünya ve yöneticiler iki yüzlü , halkların insanlığın duuasını kabul et. allahım yüce rabbim herşeye kadirsin herşeyi görür işitirsin herşeye muktedirsin israili yerle bir et allahım mazlum günahsız çocuklar ölmesin
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    eger ambargo kalkmıyorsa bir önemi yoktur. eger ambargo kalkmıyorsa bir önemi yoktur bu ateşkesin ! ! ! eger ambargo kalkmadan ateşkes oluyorsa gazze ve filistin artık bundan sonra kimseden yardım istememelidir ! ! ! ama her zaman yazdım yine yazıyorum müslümanlar israilden önce sisi'yi yok etmeliler ! ! ! bu firavunla müslüman dünyası beraber yaşayamaz ! ! ! gazzeye en büyük kötülüğü israil değil sisi yapmıştır ! ! ! sisi denen fravunun müslüman bir ülkenin başında bulunupta gazzeye bunu yapması, israilin bunları yapacak cesareti nerden aldıgının en büyük göstergesidir ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!