Gazze’de yürütülen bir katliamdır

ABD Başkanı Barack Obama’ya yazdığı Gazze mektubuyla gündeme gelen Şifa Hastanesi’nin Norveçli Doktoru Mads Gilbert, konuştu.

Gazze’de yürütülen bir katliamdır
Gazze’de yürütülen bir katliamdır
GİRİŞ 30.07.2014 13:22 GÜNCELLEME 30.07.2014 13:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne getirilen cesetlerin yüzde 90’nının sivillere ait olduğunu belirten Gilbert, ‘Bu sivilleri hedef alıyorsun demektir. Bunun açıklaması bu. Bu Filistin halkının işgale karşı direnişini kırmak için yürütülen bir katliamdır’ dedi.

Gazzelilerin can dostu Norveçli Dr. Mads Gilbert, günde 20 saatini gönüllü olarak Şifa Hastanesi’nde bir yaralıdan ötekine koşarak geçiriyor. İki operasyon arasında Hürriyet'ten Fehim Taştekin'e açıklamalar yapan Gilbert, “Gazzeliler büyük bir iş başardığınızı düşünüyor” der demez şu yanıtı verdi: “Asıl büyük işi başaranlar hemşireler, doktorlar, cerrahlar, cankurtaranlar, temizlikçiler, aşçılar; ben değil. Çünkü maaşsız, güvenliksiz, aşırı yük altında büyük bir özveri ile halklarının yanındalar. Bu hastanenin personeli son 4 aydır tek kuruş maaş almış değil. Karşılık olmadan çalışıyorlar. Bakmaları gereken aileleri var. Bu personelin bana ihtiyacı yok, işlerinde çok iyiler. Sadece Şifa’da 220 cerrah var. Üniversite hastanelerinin standardında 750 yatak var. İsrail bombardımanında yaralananlara çok karmaşık müdahalelerin yapıldığı bir yer. Görseniz şoke olursunuz ve nutkunuz tutulur.”

Savaşlar çoğu zaman toplumların dokularını bozar. Yaralanan, yakınlarını ya da evlerini kaybeden insanların metanetinden hareketle bu konudaki gözlemlerini soruyorum.

YAĞMA VE GÜRÜLTÜ YOK

“Savaşta bile burada yağma, kavga gürültü yok. Bazen insanlar sesini yükseltiyor, yumruklarını sıkıyor ama bunlar dünyanın en kötü savaş makinesiyle yüzleşen 1.8 milyon insanın inanılmaz baskı altında normalde verebileceği tepkilerle kıyaslanamaz. Dünyanın en sinik siyasi liderleri bencil amaçlarına ulaşmak için dökebilecekleri kadar kan dökmek istiyor. Acılar karşısında bu halkın direnç ve metanetinin ne denli büyük olduğunu görebiliyorsunuz.”

“Peki yaralı ve acılı insanlar arasında savaştan Hamas’ı suçlayan var mı?” diye sorulduğunda Gilbert şöyle yanıt verdi: “Ben duymadım. Elbette suçladıkları bir taraf var: İsrail ve ABD. Sanırım Filistinlilerle ilgili biraz yanlış anlama var. Filistinliler topraklarını geri istiyor, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını talep ediyor. Başarısız oldukları çok sayıda siyasi yolu denediler... 70 yıldır İsrail ordusunun terörü Lübnan’da, Batı Şeria ve Gazze’de bu insanların üzerinde. Bu İsrail’in işgal, bombardıman ve abluka ile yarattığı bir durum. Bunun için kimse Filistinli tarafları suçlayamaz. Elbette kendi liderleri hakkında görüşleri var. Sizin de (Başbakan) Erdoğan ve yolsuzluklarla ilgili kanaatinizi tahmin ediyorum… Yunanlar Erdoğan’ı seçtiğiniz için sizi bombalamaya başladığında onu canınızla koruyacağınıza inanıyorum.”

Obama’ya  mektup

Peki Şifa’da Gilbert’ı en fazla etkileyen ne? “En acı veren durum masum insanların katledilmesini görmek. Bunlar çok acı verici. Bu yüzden Barack Obama’ya o mektubu yazdım, “Gelip Şifa Hastanesi’nde bizimle bir gece geçir” dedim. Siyasi soruna askeri çözüm arıyorlar. Ban Ki-Moon, Netanyahu ile yan yana durup İsrailli askerler için taziyelerini dile getirirken Filistinlilerden bahsetmedi. Bunları ne türden bir insan sanıyorsunuz. Bu bir apartheid. İşte elem veren bu.”

Canlı kalkanların delilini göstersinler

İnsanların canlı kalkan olarak kullanıldığı ve Hamas’ın okul, cami ya da evlere silah sakladığına ilişkin suçlamaları gelince; Gilbert olaya tersten bakıyor: 
“Birincisi delilini göstersinler. İkincisi İspanyol, Hollanda, Danimarkalılar ve Norveçliler Alman ordusuna direnirken bizim direnişçilerimiz Naziler tarafından terörist ilanedildi. Halk savaşçılarımız silahlarını her yere saklıyordu. Teröristin tanımını bu şekilde yapma hakkını sana kim veriyor? Bu çağımızın en rahatsız edici ahlaki sorusu. Savaş mekanizeleştirildi. İnsanları her yerde bulup öldürüyor, kanun ve düzen olmadan, mahkeme kararı bulunmadan; sanki Netanyahu ve Obama birileriyle anlaşamadıkları için sürekli idam cezaları imzalıyor… Bu kadar kadın, bu kadar çocuk öldü. İsrail saldırıların yüzde 90’ının hedef gösterilerek düzenlendiğini söylüyor. Şifa Hastanesi’ne getirilen cesetlerin yüzde 90’ı sivillere ait. Saldırıların yüzde 90 planlanmış ise sen sivilleri hedef alıyorsun demektir. Bu Filistin halkının işgale karşı direnişini kırmak için yürütülen bir katliamdır.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • CİHANGİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel dile getirmiş. tebrik ederim. Vicdan ve merhamet sahibi. Allah hidayet nasip eylesin. Ama yunanlılar Erdoğan için bomba atsa bırakın Erdoğanı savunmayı, onu verelim kurtulalım derler.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    unutmamak gerekir ki. Öldürmeyen Allah öldürmez her şey bir hesap dahilindedir bir insan bir mikropdan yatağa düşer doktor mikropların içinde sapa sağlam gezer çalışır neden? Rabbimden izinsiz hangi mikrop zarar verebilir yarattığı kuluna.Hiçbiri.O halde doktorda maşallah çalışıyor ve rabbimde koruyor Hamd olsun
    Cevapla
  • mehmet kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah bir daha gülmeyi nasip etmesin israile. ve bunlara destek veren ülkelere vede insanlara
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    tika. tika bu adamların maaşlarını ödesin .. diğer gazze çalışanlarının da maaşlarını ödeyelim.
    Cevapla
  • Mehmet Caner 9 yıl önce Şikayet Et
    Adama Bak. Merhamet ve zulümkarşısında elin gavuru kadar olamıyorsak Allah azabımızı hafifletsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı