Vurulan İsrail F-16'sı böyle inebildi

İsrail, Gazze üzerinde gerçekleştirdiği bombardıman sırasında iki uçak kaybetti. Vurulan bir F-16, üsse güçlükle döndü.

Vurulan İsrail F-16'sı böyle inebildi
Vurulan İsrail F-16'sı böyle inebildi
GİRİŞ 30.07.2014 11:59 GÜNCELLEME 30.07.2014 11:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu fotoğrafları bir İsrail Hava Kuvvetleri çalışanının Hamas'a sattığı iddia edildi.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonlara, Hamas, omuzdan atılan füzelerle karşılık veriyor. İsrailin tüm elektronik karıştırma ve gelişmiş sistemlerine rağmen bugüne kadar iki uçak kaybetmesi ise Hamas'ın elindeki silahlar konusunda soru işaretleri oluşturuyor.
 
kokpit.aero'nun haberine göre; İsrail tarafından kabul edilen son olay, 23 Temmuz'da meydana geldi. Bir F-16C tipi uçak vuruldu. Ancak bu uçak üssüne dönmeyi başardı. Daha sonra Hamas iki kişilik F-16I Sufa tipi uçağı vurdu. Bu uçak da ağır hasara rağmen üssüne geri dönebildi. Ancak inişin ardından iki pilot kanopi fırlatılarak kokpitten çıkartıldı.


 
FOTOĞRAFLARI HAMAS SATIN ALDI
 
İşin ilginç tarafı, uçakların fotoğraflarını çeken bir bakım personeli bunları Hamas'a sattığı tespit edildi. Ancak fotoğrafta uçağın kuyruk numasının photoshop ile silinmiş olması dikkat çekti. Ayrıca kullanılan mühimmatın da görülmemesi için pylon adı verilen silah taşıma istasyonları da photoshop programında kapatılmıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Eren Dumuş 9 yıl önce Şikayet Et
    resimdeki uçakta sansür var. sağ kanadın en dışındaki silah sansürlenmiş. muhtemelen kimyasal başlıklı bir roket olduğu için sansürlenmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?