İsrail Gazze'de katletmeye devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısının bin 283'e, yaralı sayısının ise 7 bin 170'e yükseldiği belirtildi.

İsrail Gazze'de katletmeye devam ediyor
İsrail Gazze'de katletmeye devam ediyor
GİRİŞ 30.07.2014 13:33 GÜNCELLEME 30.07.2014 13:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in aralıksız devam eden saldırılarında gece yarısından 12.15'e kadar 54 kişinin şehit olduğunu söyledi.

ŞEHİT SAYISI BİN 283'E ÇIKTI

Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 24'üncü gününde şehit sayısının bin 283'e, yaralı sayısının ise 7 bin 170'e yükseldiğini kaydetti.

İsrail ordusunun, dün gece Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okula düzenlediği bombardımanda 15 kişi şehit düşmüş, en az 100 kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

7 KİŞİLİK AİLEYİ KATLETTİ

İsrail ordusu tarafından Gazze'nin Han Yunus kentine düzenlenen hava saldırısında aynı aileden 7 kişi şehit oldu

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mehmet ali çelebi 9 yıl önce Şikayet Et
    israile girelim . kimseden korkumuz yok allaha şükür ...Müslüman kardeşlerimiz bunları yaşarken biz nasıl rahat uyuyabiliyoruz ...israile müdahale etmemiz lazım neyi bekliyoruz filistin YOK OLUYOR
    Cevapla
  • zeyneb aras 9 yıl önce Şikayet Et
    Malesef. Ne bati dunyasina, ne de israile birsey diyemiyorum artik. Neden? cunku onlar geregini yapiyorlar. Kendilerine yakisani....Onlarin misyonu Muslumanlari oldurmek....Ya islam dunyasi? kendine yakisani yapiyor mu? bir venezuela lideri kadar olamadilar! korkarim mahserde netanyahudan once onlar sorguya cekilecek!! Simdiye kadar hep israili kinadim. Ama bundan sonra islam dunyasini KINIYORUM! Gazze yanarken seyirci kaldiklari icin!.
    Cevapla
  • yadigar 9 yıl önce Şikayet Et
    Alçak İsrail, Batı ve Yandaşları!. Allah Müslümanlara yardım etsin ve bizlere de hidayet etsin. amin.
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    seytanin ülkesi . ey ümmet , uyan bu gaflet uykusundan. Bes milyonluk israil dünyanin göz bebegi olan kutsal topraklarda cocuk kani iciyor daha da doymadi kana. Bizi alistirmak istiyorlar bu kana. Uyan bu gaflettinden bu bize bir ceza ve sinavdir . mezhep ve milletleri bir kenara birakip tek devlet, tek orduk , tek ekonomi olalim...katil siyonist satanist israil yoksa sirayla hepimizi yok edecek cocuklarimizin kanini icecek. UYANIN VE UYANDIRIN !
    Cevapla
  • Zeki Tokat 9 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm Yapmadan, Zulüm yapmış Cezası nasıl alınır?. Mahşer gününde bir mümin defteri amalinde bir Müslümanı dövme cezası görür ve derki: Yarabbi ben hiç bir mümini dövmedim. Bu günah ta neyin nesi? Allah CC buyurur ki: Evet sen dövmedin ama, bir zalim tarafından zulüm edilen bir mü mini gördüğünde, gücün de yettiği halde zalime mani olup, mümine yardımcı olmadın, onu kurtarmadın. İşte bu onun cezasıdır. buyurur. Sayın Erdoğan, sayın bakanlar (sadece bakanlar), sayın millet vekilleri, HALEN KINAMADAN ÖTE BİR ADIM ATMAYACAKMISINIZ? Yemin ediyorum ki, kınamak sizi kurtarmayacaktır. Kendinize gelin, yeter artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...