Hamas'dan İsrail'e büyük darbe

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 20 İsrail askerini etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

Hamas'dan İsrail'e büyük darbe
Hamas'dan İsrail'e büyük darbe
GİRİŞ 30.07.2014 15:53 GÜNCELLEME 30.07.2014 16:01
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze'nin Han Yunus kentinde İsrail özel kuvvetlerinin bulunduğu binaya düzenlediği saldırıda 20 İsrail askerinin öldüğü bildirildi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Direnişçiler, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Ferrahin bölgesinde İsrail özel kuvvetlerinden 15-20 askeri, içinde 12 bombanın döşeli olduğu binaya çektikten sonra bombaları patlattı" denildi.

Patlama sonucunda binanın yerle bir olduğu belirtilen açıklamada, "İsrail, olayda 20 askerin öldüğünü itiraf etti" ifadesine yer verildi.

Kassam Tugayları, "Direnişçiler, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Ferrahin bölgesinde İsrail özel kuvvetlerinin içinde bulunduğu binaya bombalı saldırı düzenledi. Patlama sonucunda bina İsrail askerlerinin üzerine yıkıldı" şeklinde açıklama yapmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Mahmut Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mert akgüne. İranın İsraile ABDye kafa tutması sedece blöftür.İranın başına Humeyniyi darbe ile getiren İsrail,Fransa,ABDdir.İran bu ülkelerle kankadır.Düşmanlık vs tiyatrodan başka birşey değildir.İrandan İsraile hiçbir zaman hiçbir zarar gelmeyecek bunu böyle bil.İrandan ancak Suriyede olduğu gibi ehli sünnete zarar gelir.Siyonizme asla zarar gelmez.
    Cevapla
  • Duramayan Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    mert akgün hangi iran?. Hani şu suriyede esedle beraber müslüman katli yapan irandanmı bahsediyorsun, bırakın artık hayal aleminde yaşamayı, perslerin ne zaman munafıklara karşı güç kullandığını gördün sen?
    Cevapla
  • satı demircioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    hesap günü yakındır. lanet olssun israil ırkına.. öldürülen her çocuğun hesabını verecekler
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    en büyük şoku iran verecektir.. iranın elinde avrupayı darmağın edecek nükleer vüzeler var.israil ne ki...amerika karışmayacam dese iran israili asla nefes aldırmaz ve bir gecede siler. başbakanımız recep tayyip erdoğan iandaki vüzelerin dünyayla yarıştığını söyledi.o yüzden israilin sonunu iran getirecektir.zaten iran amerika ve israile karşı inatla filistini silahlandıralım diyor.hatta el altından desteklmeye devam ediyor. amerika avrupa ve israil bunun biliyor.ama iranla başa çıkamıyorlar.
    Cevapla
  • stuvv 9 yıl önce Şikayet Et
    ateşleri bol olur inşallah... yahudi dölleri bu şehit ettiklerinizin sayısının çok olması sizi sevindirmesin neden biliyormusunuz? bu yüzbinlerce müslüman kanının akıtılması sizin cehennem biletleriniz de ondan eninde sonunda ateşi boylayacaksınız neden bunu biliyormusunuz? Allah'ın vaadi de ondan her azğınlığınız da o kaçınılmaz sonunuza yaklaşıyorsunuz kitabımızın bizlere önceden belirtdiği gibi yok olmaya mahkumsun kendisine gelen peygamberini öldürmeye kadar işi götüren bir topluluk asla rahat yüzü göremez ateşiniz bol olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...