Esed askerleri 63 can daha aldı

Esed'e bağlı birliklerin çeşitli kentlerde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere kara ve havadan saldırılarında 63 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed askerleri 63 can daha aldı
Esed askerleri 63 can daha aldı
GİRİŞ 31.07.2014 01:13 GÜNCELLEME 31.07.2014 01:13

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere karadan havan topu ve füzelerle havadan ise varil bombasıyla saldırması sonucunda 4'ü çocuk, 5'i kadın 31, başkent Şam'ın banliyölerinde 4'ü çocuk, biri kadın 19, Haseke'de biri çocuk 4, İdlib'te ikisi çocuk 4, Deyru'z Zor'da 2, Lazkiye, Humus ve Hama'da birer olmak üzere toplam 63 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Hama kırsalında gerçekleştirdiği operasyonlarda 22 rejim askerini esir aldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, orduya bağlı helikopterlerin Halep, Hama, Humus ve başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırması sonucunda çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasarın meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, İdlib ve Humus çevresinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız