İsrail tarım arazilerini de bombalıyor

İsrail savaş uçakları ve tank birlikleri tarım arazilerinin de hedefte olduğu yeni bir saldırı başlattı.

İsrail tarım arazilerini de bombalıyor
İsrail tarım arazilerini de bombalıyor
GİRİŞ 31.07.2014 07:44 GÜNCELLEME 31.07.2014 07:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ait yerleşim birimleri, tarım arazileri ve bir camiyi hedef aldığı saldırılarda yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırında konuşlanan topçu birliklerinin Gazze, Deyru'l Belah, Han Yunus, Cibalya ve Beytu Lahya'daki yerleşim birimlerini ve özellikle tarım arazilerini hedef aldığını belirtti.

Kudra, Gazze'nin doğusundaki bölgeleri hedef alan saldırılarda yaralananların olduğunu ve bunların bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldığını söyledi.

TARIM ARAZİLERİNİ BOMBALADI

Görgü tanıkları da İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin doğusundaki bölgeler ile güneyde yer alan Han Yunus, Cibalya ve kuzeyde Beyt Hanun'daki yerleşim birimleri ve tarım arazilerini bombaladığını ifade etti.

İsrail'in tarım arazilerini bombalayarak bölgede kıt olan gıda üretimini sonlandırmayı hedeflediği düşünülüyor.

Tanıklar, savaş uçaklarının ayrıca Tel el-Heva semtindeki "Hamza Camisi"ni de bombaladığını ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını dile getirdi.

ÖLÜ SAYISI BİN 363'E YÜKSELDİ

Bu arada, hastanede tedavi gören 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Böylece, BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 363'e yükseldi, 7 bin 600'den fazla kişi yaralandı.

22 CAMİ YIKILDI

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, İsrail'in bayram boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9'u tamamen, 13'ü ise kısmen 22 caminin yıkıldığını açıklamıştı.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

YORUMLAR 3
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞU AN BU HABERİ OKUYORUM ve İSRAİLE BEDDUA EDİYORUM.... Kahpeliğe önlem olmaz. Domuz domuzluğunu yapmakla mükellef Lakin Allah aşkına en azından müslümanlar İsraile bazı şeyleri hissettirebilmeleri lazım. müslümanlar bu kahpeye en azından bundan sonraki yıllarda hepsini alsa dahi bu topraklarda bu zulüm devletine rahat olamayacağını ve asla bir dost edinemeyeceğini hissttirmesi gerekir. Bir gün bu zalimliklerin bedelini çok ağır ödeyeceğinin hissetirilmesi lazım...
    Cevapla
  • kenan kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    şu an öğle ezanı okunuyor ve ben israile beddua ediyorum.... ya ilahi yarabbel alemin sana yalvarıyorum şu mübarek öğle ezanı hörmetine masumların akan kanlarını durdur ve kahhar isminle müslüman düşmanı israili ve müslüman düşmanı olan yahudileri kahru perişan eyle ; rabbim senden başka yalvaracak kapı yok sen kerimsin sen rahimsin herşeyi en iyi bilen sensin . artık yüreğimiz dayanmıyor. parçalanmış sözde İslam alemine birlik beraberlik şuuru ver. Amin
    Cevapla
  • ali kocabaş 9 yıl önce Şikayet Et
    başkasının rızkına göz diken rızıksız kalır. ey Yahudi zihniyeti, bir zamanlar bıldırcın eti ve helvaya sırt çevirmiş ot türü yiyecekler istemiştiniz. şimdi de fakir bir ülkenin rızkını yok ediyorsunuz. korkarım bu hareket size verilen ilahi müsaadenin dolması anlamına gelir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!