İsrail, 16 bin yeni asker daha alacak

İsrail, kara harekatını genişletmek için 16 bin askeri daha silah altına alacağını duyurdu.

İsrail, 16 bin yeni asker daha alacak
İsrail, 16 bin yeni asker daha alacak
GİRİŞ 31.07.2014 08:38 GÜNCELLEME 31.07.2014 08:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik düzenlediği kara saldırılarını genişletmek amacıyla orduya 16 bin askerin daha silah altına alınmasına karar verdiği ileri sürüldü.

Kanal 2 televizyonunun askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, ordu, kara saldırılarını genişletmek için 16 bin yeni asker alımına karar verdi.

İsrail ordusunun, "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılara katılan asker sayısının yaklaşık 70 bin olduğu belirtildi.

İsrail'in 400 bin kişilik düzenli orduya sahip olduğu, savaş eğitimi almış 200 bin yedek askeri bulunduğu ifade edildi.

İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda bin 363 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 600'den fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir adaletiniz var. Birgün Tarih sizi cezalandırmayacak mı!!!!...1300 kişi öldü hala ne bekliyorsunuz...Hiç mi vicdanınız yok,ne kadar seyirci kalacaksınız!!!!!!!Müslümanım diyenler,bu zulme hala buğz ederek seyricimi kalacaksınız!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!