Gazze'den İsrail'e 2 bin 840 roket atıldı

Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'den İsrail'in çeşitli bölgelerine 2 bin 840 roket atıldığı öne sürüldü.

Gazze'den İsrail'e 2 bin 840 roket atıldı
Gazze'den İsrail'e 2 bin 840 roket atıldı
GİRİŞ 31.07.2014 15:21 GÜNCELLEME 31.07.2014 15:21

İsrail ordusunun açıklamasına dayandırılan habere göre, Gazze'ye yönelik operasyonların başladığı günden bu yana İsrail'e 2 bin 840 roket atıldığı, bu roketlerden 530'unun "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Söz konusu roketlerin İsrail'in orta kesiminde yer alan Tel Aviv'in yanı sıra, Hayfa gibi kuzey kentleri ile Aşkelon (Askalan), Negev ve Dimona gibi güney bölgelere atıldığı kaydedildi.

Gazze'den İsrail'in güneyine 13 roket atıldı

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Tel Aviv'de kabine toplantısını gerçekleştirdiği sırada Gazze'den ülkenin güneyine 13 roket atıldığı ifade edildi.

Yedioth Ahronoth gazetesi İsrailli bir kaynağa dayandırdığı haberinde, ülkenin güneyindeki Sderot'a 10, Eşkul'a da 3 roket atıldığını yazdı. Sderot'a atılan roketlerden 7'sinin "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğine işaret edilen haberde, diğer 3 roketin kentteki boş arazilere düştüğü iddia edildi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, Eşkul'a 3 roket atıldığını, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu ise hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Sderot'a atılan roketler nedeniyle 3 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?