İsrail askerlerini geri püskürttüler

Filistinli direniş grupları, Gazze'ye girmeye çalışan İsrail askerlerini tünelleri kullanarak operasyonlarla geri püskürttü.

İsrail askerlerini geri püskürttüler
İsrail askerlerini geri püskürttüler
GİRİŞ 31.07.2014 17:34 GÜNCELLEME 31.07.2014 17:34

Filistinli direniş gruplarının, Gazze'ye girmeye çalışan İsrail askerlerini tünelleri kullanarak gerçekleştirdikleri operasyonlarla geri püskürttükleri bildirildi.

Gazze'ye doğu ve kuzey sınırlarından girmeye çalışan İsrail askerleri Filistinli direniş grupları tarafından püskürtüldü. Filistin direniş grupları, İsrail askerlerini tünelleri kullanarak roket ve patlayıcı maddelerle geri püskürttüklerini, İsrail'in şehir ve kasabalarına füze ile roket fırlattıklarını açıkladı.

Açıklamada bu saldırıların, İsrail'in katliamlarına karşı misilleme olarak yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Gazze'nin Şücaiyye bölgesinde bir İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından hedef alınarak yaralandığı belirtildi.

İsrail devlet radyosundan yapılan açıklamaya göre, Şucaiyye bölgesinde Filistinli direnişçiler tarafından bir İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından hedef alınarak yaralandığı açıklandı.

Askerin durumu hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, yaralı askerin tedavisi için hastaneye kaldırıldığı söylenildi.

İsrail ordusu, yaralanan asker hakkında henüz bir bilgi vermedi.

İsrail, şu ana kadar 56 askerin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini, 211 kişinin yaralandığını duyururken, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise en az 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü birinin de esir alındığını açıklamıştı.

7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla İsrail Ordusu, Gazze'ye hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda şu ana kadar bin 390 kişinin hayatını kaybettiği, 8 bin kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi