İsraillilerden Filistinlilere namaz zulmü

İsrail, 50 yaş altı Müslümanların cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya girmesine bu hafta da izin vermedi.

İsraillilerden Filistinlilere namaz zulmü
İsraillilerden Filistinlilere namaz zulmü
GİRİŞ 01.08.2014 17:10 GÜNCELLEME 01.08.2014 17:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail polisi, sabahın erken saatlerinden itibaren Eski Şehrin Mescid-i Aksa'ya giden kapıları önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bu nedenle Kudüs sokaklarının boş kaldığı görüldü.

AA muhabirine konuşan Aksa çevresindeki bir Filistinli, cuma namazına 50 yaş sınırlaması getirilmesine tepki göstererek, "Mescid-i Aksa, Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği yerdir ve bizim için burada namaz kılmak vazgeçilmezdir. İsrail'in bu kısıtlamaları kabul edilemez" diye konuştu.

Mescid-i Aksa'ya giremeyen Filistinliler, israil'e tepki olarak, polis barikatlarının önünde seccadelerini sererek cuma namazını kıldı.

İsrail, güvenlik güçleri Ramazan ayı boyunca da 50 yaş altı Müslümanların Aksa'ya cuma namazlarında ve kadir gecesinde girişine izin vermemiş, buna tepki gösteren Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalar kısa sürede tüm şehre yayılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    bu zalimler namaz kilanlari nasil engelleyip bekliyorlarsa zebanilerde onlari bekliyor. Yaratan Rabbinin adıyla oku. O Rab ki kalemle yazmayı öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti. Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder. Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için. Muhakkak ki dönüş mutlaka Rabbinedir. Namaz kıldığı zaman, bir kulu engelleyeni gördün mü? Veya kötülüklerden sakınmayı emrederse? Gördün mü, ya bu (adam, hakkı) yalanlar, yüzçevirirse, o, bu davranışından vazgeçmezse, and olsun ki biz, onu perçeminden, o günahkâr ve yalancı perçeminden tutup cehenneme sürükleriz. O zaman o taraftarlarını yardıma çağırsın. Biz de Zebanileri çağıracağız.
    Cevapla
  • emrah 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizler itlaf olsanız. ey pis yahudiler sizler itlaf edilseniz bu dünya ne güzel olacak
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    gördün mü alıkoyanı bir kulu namazdan. Bunlar zebaniyi hakkediyor ama hesapları öbür dünyaya kalmış olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?