İsrail saldırdı hastane boşaltıldı

İsrail'in saldırıları nedeniyle Refah'ta bulunan Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi boşaltıldı.

İsrail saldırdı hastane boşaltıldı
İsrail saldırdı hastane boşaltıldı
GİRİŞ 02.08.2014 09:17 GÜNCELLEME 02.08.2014 09:17

İsrail'in saldırılarına maruz kalan Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi, İsrail saldırıları nedeniyle boşaltıldı.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, kentin en büyük hastanelerinden biri olan Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin İsrail ordusuna ait topçu birlikler tarafından defalarca bombalandığını belirterek, "Hasta ve yaralıların zarar görmesinden endişe ettiğimiz için hastaneyi tamamen boşaltmak zorunda kaldık" dedi.

Hasta ve yaralıların Refah'taki küçük iki hastaneye nakledildiğini söyleyen Kudra, "Hastanelerdeki kapasite azlığı nedeniyle sevki gerçekleşen onlarca hasta tedavi edilemiyor" diye konuştu.

Kudra, şiddetli saldırılar nedeniyle ambulansların Refah kentinden çıkamadığını hatırlatarak, "Uluslararası kurumlar, yaralıların hayata gözlerini yummadan önce Han Yunus ve Gazze'deki hastanelere nakli için güvenlik koridoru açılması adına müdahalede bulunmalı" diye konuştu.

İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'ye yönelik saldırılarının 26'ncı gününde dün taraflar arasında varılan 72 saatlik koşulsuz insani ateşkes, yürürlüğe girdikten kısa bir süre sonra İsrail tarafından tek taraflı sonlandırılmıştı.

İsrail ordusunun 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 641 Filistinli öldü, 8 bin 850 kişi yaralandı.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…