O ülkeden Gazze'ye askeri yardım hazırlığı

İRAN, Filistin’e askeri ve insani yardım gönderilmesini içeren bir tasarıyı haftaya ülke meclisinde onaylatmaya hazırlanıyor.

O ülkeden Gazze'ye askeri yardım hazırlığı
O ülkeden Gazze'ye askeri yardım hazırlığı
GİRİŞ 03.08.2014 16:09 GÜNCELLEME 03.08.2014 16:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili İsmail Kevseri, Gazze ve Batı Şeria’ya askeri ve insani yardım gönderilmesini amaçlayan bir tasarının haftaya Meclis Başkanlık Kurulu’na sunulacağını bildirdi. İranlı milletvekili, tasarının onaylanmasıyla, hükümetin yardım gönderme konusunda yetkilendirilmiş olacağını kaydetti.

Gazze halkının İsrail’in ağır baskısına maruz kaldığını ifade eden Kevseri, Batı Şeria’daki Filistinlilerin silahlandırılmasıyla İsrail’in iki cephede savaşmak zorunda kalacağından Gazze halkına olan baskının azalacağını savundu.

ABD Kongresi’nin İsrail’in füze savunma sistemi ‘Demir Kubbe’yi yenilemek için 225 milyon dolar yardım yapılmasını onayladığını hatırlatan Kevseri, İran Meclisi’ne sunulacak tasarının bu tasarıya karşılık hazırlandığını ifade etti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Salı günü yaptığı konuşmada, dünya ve özellikle İslam dünyası ülkelerinden Filistinlileri silahlandırma konusunda ellerinden geleni yapmalarını istemişti.

YORUMLAR 15
  • Z.Altundal 9 yıl önce Şikayet Et
    İran düşmanlarına not. İran düşmanlığı yapan arkadaşlar en doğru bilgileri Hadislerden alıyoruz.O zaman Kütübü Sittede 4515-4516 nolu iki Hadisi okuyun.Eğer hala İrana düşman iseniz bu durumda size denilecek bir şey kalmamıştır.İmanınızı gözden geçirin. Eksik ve yanlışlarına rağmen İslamın bayraktarlığını İran yapıyor.Arıca İran düşmanlığı bence Siyonist oyunudur.Bu oyuna gelmeyip birleşmemiz lazımdır.Ayrıca Türkiye ne yaptı İslam için cumhuriyet tarihi boyunca?
    Cevapla
  • ibraim çağlar 9 yıl önce Şikayet Et
    iran mı. o zaman 3. dünya savaşına hazır olun iran bölgeden pay kapmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Muhammedi 9 yıl önce Şikayet Et
    kıskanmayın. hamasın elinde askeri manada ne varsa irandan geldiğini ismail haniyye açıklamıştı zaten. ya biz ne yaptık?? lafla destekten başka?
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    vah vah vah. iş işten geçtikten sonra birde israilin çekileceüini haber aldın hava .basmaya başladın
    Cevapla
  • ertan tan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn Asil çığlık keşke çığlığınızın yarısı kadar kulak asmayı deneseniz.. Bütün dünya Filistine sırtını dönmüşken bile İran bütün sıkıntılarına rağmen tek başına Filistinin yanında durdu. Yalnız bu haberleri Türk medyasında aramayın bir şey bulamazsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı